Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Біля берегів Африки пірати викрали українця

Ситуацією займається МЗС України.

Фото REUTERS

Біля берегів Африки пірати викрали українця

Він був членом команди судна Tommi Ritscher (IMO 9656137, прапор Португалії)

Біля берегів Беніну пірати напали на судно і викрали українця.

Про це у коментарі УНІАН повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев.

За його словами, 20 квітня Посольство України у Федеративній Республіці Німеччина отримало повідомлення, що біля берегів Беніну було здійснено піратський напад на судно Tommi Ritscher (IMO 9656137, прапор Португалії), оператор судна - Transeste Schiffahrt Gmbh (Німеччина).

За попередньою інформацією, в результаті нападу захоплено та вивезено у невідомому напрямі одного громадянина України – члена екіпажу судна.

«За попередньою інформацією, в результаті нападу захоплено та вивезено у невідомому напрямі одного громадянина України – члена екіпажу судна. Компанією-оператором судна створено кризовий штаб», - додав Погорельцев.

У зв’язку з цим Генеральне консульство України в Гамбурзі встановило контакт з оператором судна з метою з’ясування обставин справи.

Також Посольство України в Нігерії (відповідає за Бенін) звернулося до бенінських компетентних органів для підтвердження факту захоплення українця.

Справа перебуває на контролі причетних закордонних дипломатичних установ України та Департаменту консульської служби МЗС.

Telegram Channel