Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Старовижівщині серед хворих на COVID-19 – 6 дітей

Відібрали та направили на молекулярно-генетичне дослідження 183 зразки біологічного матеріалу.

Фото ілюстративне.

На Старовижівщині серед хворих на COVID-19 – 6 дітей

Голова райдержадміністрації Максим Приймачук провів нараду з керівниками окремих структурних підрозділів райдержадміністрації та її апарату, установ, організацій, в ході якої йшлося про вжиття заходів для стабілізації епідемічної ситуації на території району, пов’язаної з поширенням респіраторної хвороби COVID-19

Нарада відбулася 23 квітня – інформує пресслужба РДА.

Зі слів доповідачів, станом на 23 квітня за весь період карантину мобільні медичні бригади КНП «Старовижівський ЦПМД» відібрали та направили на молекулярно-генетичне дослідження до ДУ «Волинський обласний лабораторний центр» 183 зразки біологічного матеріалу (назофарингіальні мазки).

У вірусологічній лабораторії ДУ «Волинський обласний лабораторний центр» обстежили методом полімеразної ланцюгової реакції (ШІР) 133 жителі Старовижівського району. З них 19 дітей, 54 медичних працівники.

У 37 осіб результат дослідження позитивний; у 67 — негативний, ще 29 осіб очікують результати.

«Ми маємо усі разом, спільно, виконувати всі заходи, які поставлені перед нами, для мінімізації поширення в районі корона вірусної хвороби», – наголосив голова РДА.

Серед 37 підтверджених хворих на СOVID-19 – 6 дітей та 16 медпрацівників. Госпіталізували у стаціонари 4 хворих (з них один медичний працівник), 32 особи (з них 6 дітей та 14 медпрацівників) перебувають на самоізоляції та лікуються амбулаторно сімейними лікарями. Один хворий помер. Двоє одужали.

Лікарями проводиться медичне спостереження за особами, які прибули на територію району з країн, небезпечних щодо поширення коронавірусної інфекції. Медичний нагляд забезпечується протягом 14 днів з дня перетину особою кордону України згідно зі списками таких осіб, наданих Старовижівським районним лабораторним відділенням ЛМВ ДУ «ВОЛЦ МОЗ України».

На нараді також йшлося про питання дотримання карантинних вимог в населених пунктах району, встановлення карантинних контрольно-пропускних пунктів на в’їздах у смт Стара Вижівка, проведення обробки вулиць, проспектів, площ, де зафіксовані спалахи хвороби, спеціальними засобами для дезінфекції, про здійснену роз’яснювальну та профілактичну роботу, а також заплановані заходи щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції на території району.

«Ми маємо усі разом, спільно, виконувати всі заходи, які поставлені перед нами, для мінімізації поширення в районі корона вірусної хвороби», – наголосив голова РДА.

Telegram Channel