Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
«Старий Порицьк» - єдине підприємство на Волині, яке має сертифіковану органічну «молочку»

Усі трудомісткі процеси на виробництві – автоматизовані, процес доїння – безконтактний.

Фото Департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА.

«Старий Порицьк» - єдине підприємство на Волині, яке має сертифіковану органічну «молочку»

Наразі у Волинській області діють 18 сертифікованих операторів органічної продукції, посвідчених сертифікатом «Органік стандарт», однак єдиним, яке має сертифіковану органічну молочку – переробну продукцію, наразі залишається товариство «Старий Порицьк»

В рамках Комплексної програми розвитку АПК Волинської області на 2016-2021 роки передбачено часткове відшкодування вартості послуг із сертифікації (до 50% понесених витрат, але не більше 50 тис.грн). Умовою отримання коштів є співфінансування з районних бюджетів чи бюджетів ОТГ. У 2019 році товариство з Старого Порицька та ФОП Пушкар Г. (Цуманська ОТГ) отримали таке відшкодування, з обласного бюджету сумарно спрямовано 49,9 тис.грн.

 

 Про це повідомляє Департамент агропромислового розвитку Волинської ОДА.

     Господарство, що у Старому Порицьку (власник Валентин Обштир), здійснює свою діяльність у двох основних напрямках: молочне тваринництво та рослинництво.

     Господарство, що у Старому Порицьку (власник Валентин Обштир), здійснює свою діяльність у двох основних напрямках: молочне тваринництво та рослинництво. Завдяки впровадженню на підприємстві сучасних технологій та суворому контролю на всіх етапах, виробники досягнули найвищих показників якості та смаку продукції, яка користується великим попитом. Підприємство є активним учасником виставкових заходів.

 

      Всеукраїнський карантин добряче зруйнував плани кожного виробника. Але одним з головних завдань кожного аграрія в сучасних умовах залишається виробництво високоякісної продукції та добре організована система її збуту. Такий збут добре налагоджено підприємством «Старий Порицьк».

     Важливим для якісного кінцевого продукту є суворе дотримання усіх зооветеринарних заходів, що гарантують високий рівень здоров’я тварин. Усі трудомісткі процеси на виробництві – автоматизовані, процес доїння – безконтактний. Молоко ж отримало відзнаку «Екстра». 

    І це прекрасно, адже сьогодні на полицях супермаркетів Луцька можна придбати смачну, натуральну, органічну продукцію, яка є важливою у харчуванні дітей, дорослого населення та людей старшого віку.

     Торгова марка «Сирна карта зі Старого Порицька» має статус органічного господарства та сертифікати Євросоюзу, продукція виготовлена відповідно до затверджених стандартів без використання пестицидів, синтетичних мінеральних добрив, регуляторів росту, штучних харчових добавок та ГМО. З 2014 року продукція пройшла додаткову перевірку за внутрішнім стандартом Швейцарії та отримала сертифікат Bio Suisse.

     Серед широкого асортименту, які пропонує виробництво – шість видів твердих і розсольних сирів, натуральний йогурт та йогурт смаковий із сезонними ягодами, солодко-вершкове масло, кефір, сир м’який, пастеризоване молоко різної жирності і сироватка. Окрім того, підприємство займається й виробництвом гречаної групи, меду.

Джерело: Департамент агропромислового розвитку Волинської ОДА.
Telegram Channel