Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Упродовж доби прикордонники виявили п’ятьох порушників правил карантину

За порушення правил карантину штраф від 17 до 34 тисяч грн.

Державна прикордонна служба України.

Упродовж доби прикордонники виявили п’ятьох порушників правил карантину

Державна прикордонна служба України продовжує виконання заходів щодо недопущення поширення COVID-19 на територію України

З початку введення карантинних заходів з недопущення розповсюдження COVID-19 на державному кордоні виявлено більше 80 порушників правил карантину.

За минулу добу прикордонники виявили п’ять таких громадян України. Двох осіб виявили під час заходів прикордонного контролю в пункті пропуску «Бачівськ», що на кордоні з РФ. Інші двоє намагалися виїхати до Польщі через пункти пропуску «Ягодин» та «Краківець». Ще один порушник карантину спробував виїхати до Угорщини через пункт пропуску «Чоп (Тиса)».

Громадяни, які порушили правила карантину та планували виїхати з України раніше встановленого терміну самоізоляції, притягнені до адміністративної відповідальності.

За цими фактами прикордонники повідомили співробітників Нацполіції. Громадяни, які порушили правила карантину та планували виїхати з України раніше встановленого терміну самоізоляції, були притягнені до адміністративної відповідальності за ст. 44-3 КУпАП.

Нагадаємо, що 17 березня 2020 року КУпАП доповнено статтею 44-3 «Порушення правил щодо карантину людей». Відповідно до якої порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, - тягне за собою накладення штрафу на громадян від 17 до 34 тисяч грн.

Джерело: Державна прикордонна служба України.
Telegram Channel