Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Рівненщині медиків, інфікованих Covid-19, на 2,5% більше, аніж в середньому по Україні

Олена Гандзюк з центру громадського здоров'я каже, що три тижні тому в області вирішили обстежувати медпрацівників всупереч протоколам МОЗ

Фото Рівненської ОДА.

На Рівненщині медиків, інфікованих Covid-19, на 2,5% більше, аніж в середньому по Україні

В обласній адміністрації аналізують статистику. Важають, що в області відносно велика кількість заражених коронавірусом лікарів через їх масове обстеження

Швидше за все, зараження медика відбувається, коли в пацієнта не діагностований коронавірус. На цьому під час брифінгу, як інформує сайт Рівненської ОДА, наголосила очільниця обласного центру громадського здоров’я Олена Гандзюк.

«З 9410 людей, які вже зареєстровано в Україні з COVID, 1843 медики. Це більше 20 відсотків. Не виключенням є і Рівненська область. В нас трохи більший відсоток, з 553 людей – 124 медичні працівники. Тобто це 22,5 відсотки. Але треба звернути увагу, що приблизно три тижні тому на Рівненщині було прийнято рішення обстежувати медиків всупереч протоколам МОЗ», - розповіла Олена Гандзюк.

Наразі на Рівненщині медиків обстежують у три черги. Чи це професійне зараження, чи ні, однозначно стверджувати не можна, наголошує вона.

«З тих 124 медиків лише одна людина заражена в Рівненській міській лікарні – найбільшому закладі, де надається допомога хворим з коронавірусною інфекцією. Також невелика кількість заражених медиків в Сарненській лікарні. Натомість обласна лікарня, де не лікують хворих на COVID, має більше 80 людей, які заразилися», - зазначила Олена Гандзюк.

На її думку, таким чином, треба проводити епідрозслідування окремо в кожному випадку. Разом з тим, вона стверджує, що медики Рівненщини мають достатньо засобів індивідуального захисту і зараження  зовсім не пов'язане з їх нестачею. «З тих 124 медиків лише одна людина заражена в Рівненській міській лікарні – найбільшому закладі, де надається допомога хворим з коронавірусною інфекцією. Також невелика кількість заражених медиків в Сарненській лікарні. Натомість обласна лікарня, де не лікують хворих на COVID, має більше 80 людей, які заразилися», - зазначила Олена Гандзюк.

Telegram Channel