Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Усі лікарні «першої хвилі» на Волині забезпечені засобами індивідуального захисту – обладміністрація

У порівнянні з окремими областями на Волині не спостерігається різкого збільшення кількості захворювань на COVID-19.

Фото Волинської ОДА.

Усі лікарні «першої хвилі» на Волині забезпечені засобами індивідуального захисту – обладміністрація

Аби проаналізувати рівень забезпечення лікарень «першої хвилі» та визначити актуальні проблемні питання у їх діяльності, голова облдержадміністрації заслухав кожного керівника медичного закладу

Усі лікарні «першої хвилі» на Волині забезпечені засобами індивідуального захисту. Про це, а також про актуальні питання реалізації медичної реформи поінформували голову облдержадміністрації Юрія Погуляйка керівники медичних закладів області під час наради, що відбулася 28 квітня, йдеться на сайті Волинської ОДА.

«У ситуації, в якій перебуває сьогодні держава, на першому місці мають бути лікарі та їх захист і безпека», – наголосив Юрій Погуляйко.

Найбільше навантаження сьогодні має Волинська обласна клінічна лікарня, адже саме там, зокрема у корпусі, що знаходиться у Боголюбах, облаштували інфекційний шпиталь, де розміщують найважчих  хворих з коронавірусом. За словами головного лікаря Олександра Дудара, наразі там перебуває 31 пацієнт, у 19 з яких коронавірус підтверджено, 12 – перебувають на обсервації та очікують результатів ПЛР-тестування.

За словами головного лікаря Олександра Дудара, наразі там перебуває 31 пацієнт, у 19 з яких коронавірус підтверджено, 12 – перебувають на обсервації та очікують результатів ПЛР-тестування.

У свою чергу, як зауважила заступник голови облдержадміністрації Тетяна Щербак, у порівнянні з окремими областями, на Волині не спостерігається різкого збільшення кількості захворювань на COVID-19. 

«За це – особлива вдячність лікарям та усім службам, робота яких спрямована на протидію поширенню коронавірусу, а також людям, які дотримуються режиму карантину, – зазначила посадовиця. – Ми з великою повагою ставимося до кожного лікаря, медсестри, санітарки, водія швидкої, які сьогодні рятують життя волинян», – сказала Щербак.  

Telegram Channel