Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Тренер з Маневич: «У нашому селищі у футбол грають і хлопчики, й дівчатка»

"Можу з впевненістю стверджувати, що рівень та якість дитячого футзалу і надалі буде рости", - каже Андрій Шевчук.

Фото з Фейсбуку Андрія ШЕВЧУКА.

Тренер з Маневич: «У нашому селищі у футбол грають і хлопчики, й дівчатка»

Наставник клубу «ДЮСШ-Respect» з Маневич Андрій Шевчук поділився враженнями про рівень дитячого футболу на Волині та роботу з гравцями під час карантину

«З кожним роком кількість дитячих команд зростає»

В Маневицькій ДЮСШ на даний час футзалом займаються юнаки  від 2005-го по 2012 р.н., а також дівчатка 2006-2008-го, а в структурі ГО Футзальний клуб «Респект» – з 2009 по 2013 роки народження. І для них усіх кожен матч – то свято футболу, бо мріють вони про юрбу вболівальників, які ще місяць переповідатимуть один одному про їхній приїзд, і що колись у них братимуть автографи і бережно заховуватимуть у кишені, йдеться на сайті комітету дитячо-юнацького футзалу.

– В останні роки на Волині спостерігається футзальний бум, і в цьому насамперед основна заслуга Асоціації футзалу Волині в особі Руслана Корпоша, – говорить Андрій Савич. – З кожним роком кількість дитячих команд зростає, а відповідно і їхній рівень. У сезоні 2019-2020 року у всіх вікових категоріях прийняло участь майже 70 команд.  Прикро, що чемпіонат призупинено через карантин, проте маємо сподівання, що він все ж таки буде завершений. Фінансування офіційних змагань ми отримуємо із районного бюджету. Приємно, що місцева влада постійно переймається проблемами дітей і на всіх рівнях намагається їх вирішити. Підтримує нашу команду місцевий підприємець Олександр Жданов, а також керівництво ГО «Футзальний клуб «Респект» в особі Андрія Ткачука, Сергія Воєводи, Озера Бірава, Андрія Новосада. Ну і, звичайно, частина неофіційних змагань та турнірів фінансується батьками.

Маневичани є постійними учасниками всіх футзальних змагань, які проводяться під егідою АФ Волині. Крім того, систематично виїжджають на турніри по Україні, в Республіки Польща та Білорусь, ну і два рази на рік проводять свої традиційні футзальні турніри.

Назар Кузьмич – майбутня зірка українського футзалу

Майстер спорту міжнародного класу Федір Пилипів кращим гравцем Чемпіонату України U-13 назвав Назара Кузьмича і сказав, що в подальшому це буде майбутня зірка українського футзалу.

– Назар приєднався до нашої команди одним із останніх, – розповідає тренер. – Проживав в Люблинцеві Ковельського району і займався футболом в місцевій ДЮСШ. Залучали його лише на офіційні ігри, а коли у вересні 2019 року в ми в Маневичах перейшли на інтернатну форму навчання, тоді батьки прийняли відповідальне рішення, і тепер Назар проживає, навчається, тренується та прогресує разом з командою (принаймні, так було до карантину).

Можу з впевненістю стверджувати, що рівень та якість дитячого футзалу і надалі буде рости, - каже Андрій Шевчук.

Я радий, що його гру так високо оцінюють, і бажаю, щоб хлопець виправдав надію та зміг пограти на такому рівні, як Федір Пилипів. Завдатки в нього точно є. Ну і, звичайно, футзал – це командна гра, і коли тебе виділяють, ніколи не потрібно забувати, що твій успіх – це і успіх твоїх колег по команді. Буду щасливим, якщо в Назара складеться професійна футзальна кар'єра.

Люди, які прививають дітям любов до футзалу, насамперед, люблять його самі

Андрій Савич розповідає і про Чемпіонат України U-13.

– Нам дуже важливо було правильно розставити пріоритети, а також пояснити своїм вихованцям, що їм доведеться змагатися з хлопчиками старшими за віком, а відповідно всі фізичні та психологічні переваги будуть у суперників, – каже Андрій Шевчук. – Можу з впевненістю стверджувати, що рівень та якість дитячого футзалу і надалі буде рости, адже люди, які прививають дітям любов до футзалу, насамперед, люблять його самі.

«Можу з впевненістю стверджувати, що рівень та якість дитячого футзалу і надалі буде рости», - каже Андрій Шевчук.

Як показав нам COVID-19, що планувати щось на тривалу перспективу є дуже небезпечно. Звичайно, ми надіємося на краще і пріоритетними для нас змаганнями в новому сезоні будуть Чемпіонат України та Кубок України у віковій категорії U-13, та Кубок України U-14 та U-15. Ну і змагання під егідою АФ Волині.

Як і більшість тренерів, зараз працюємо з дітьми дистанційно. Кожен з них отримав тижневий розклад та зміст тренувань, та виконує завдання вдома. Багато дітей діляться своїми відеозвітами. Хочеться швидше вийти з карантину та продовжувати займатися улюбленою справою.

 
Telegram Channel