Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
У Таджикистані заборонили давати громадянам російські прізвища

Ніяких суфіксів -вич, -ов, -єв, -єва, -овна!

Фото Суспільного.

У Таджикистані заборонили давати громадянам російські прізвища

За новими поправками до відповідного закону у країні не видаватимуть свідоцтва про народження з чужоземними закінченнями у прізвищах

Парламент Таджикистану ухвалив поправки до закону «Про державну реєстрацію актів цивільного стану», за якою відтепер у країні заборонено видавати свідоцтва про народження з російськими закінченнями у прізвищах.

Як повідомляє пресслужба парламенту, свідоцтва про народження в Таджикистані видаватимуться з виключенням суфіксів, характерних для російської мови: -вич, -ов, -єв, -єва, -овна.

Виняток робитиметься для представників національних меншин. Як повідомляє пресслужба парламенту, свідоцтва про народження в Таджикистані видаватимуться з виключенням суфіксів, характерних для російської мови: -вич, -ов, -єв, -єва, -овна. 

Натомість відтепер у країні будуть використовуватися традиційні таджицькі закінчення, такі як -зод, -зода, -он, -йон, -духт, -пу та -фар.

Зазначається, що нововведення жодним чином не зачеплять тих, хто вже отримав свідоцтва про народження з російськими суфіксами. З такими самими прізвищами вони зможуть отримати і паспорти у майбутньому.

В уряді нагадали, що з 2007 року в Таджикистані почали використовувати прізвища та по-батькові без російських закінчень. Тоді влада республіки пояснила це зростанням національних і патріотичних почуттів серед населення країни.

Telegram Channel