Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
2 300 гривень – зарплата медика у Боголюбах, де лікують хворих на COVID-19. І це ще... багато

Лікар-інфекціоніст «похвалилася» скільки заробила у квітні.

Людмила ЗУБКО

2 300 гривень – зарплата медика у Боголюбах, де лікують хворих на COVID-19. І це ще... багато

Волинські лікарі попри обіцянки влади отримали мізерну оплату. Речниця Волинської облдржадміністрації запевняє: доплати можуть прийти у травні

Про реальну фінансову підтримку медичного персоналу, який залучено до боротьби з короновірусом написала у фейсбуці волонтерка, учасниця АТО та переможниця «Ігор нескорених»  Майя Москвич

«Моя сестра, яка працює в Волинській обласній лікарні, зголосилася добровольцем в базову клініку яка приймає важких з COVID-19, - в Боголюби. Вона ходить на «суткі». Я чесно дуже нею пишаюся, і жартую що ми тепер ми сестри-добровольці і нарешті прийшов і її час.

 

 Так от, прийшли сьогодні їм зарплата – 2300 грн., декому менше. Дві тисячі триста гривень з копійками. Всі там у шоці. Я теж. Тому що куди не глянь – скрізь пишуть медикам хвала і шана і 300% зарплати. Виходить, це цинічна брехня якась і піар, чи що це таке?

Чому в медичного персоналу «на передовій» немає обіцяного фінансового забезпечення? Хто за це відповідальний? Десь ще є такі випадки чи Волинь унікальна?», – йдеться у дописі волонтерки.

Речниця Волинської облдржадміністрації Оксана Прокопчук-Мовяк пояснює низьку зарплату тим, що в Боголюбах прийняли першого хворого лише 13 квітня. Тобто 17 днів лише там працюють медики в особливих умовах. Тому доплати можуть прийти у травні.

 Так от, прийшли сьогодні їм зп - 2300 грн., декому менше. Дві тисячі - триста гривень з копійками. Всі там в шоці. Я теж. Тому що куди не глянь - скрізь пишуть медикам хвала і шана і 300% зарплати. Виходить це цинічна брехня якась і піар, чи що це таке?

«На Волині у березні доплату отримали інфекційна лікарня та екстренна допомога та паталогоанатом, який робив розтин хворого на коронавірус. Вони першими приймали хворих. У квітні кількість медзакладів збільшилась, тому окрім Луцька, доплати почали робити з місцевих бюджетів в інших містах. Насправді, на Волині з цим чи не найкраще в Україні. Витрати місцевих бюджетів потім покриє субвенція з державного бюджету. На Волині отримають доплати не лише медпрацівники, а й вірусологи та інші працівники цієї сфери, якщо вони працювали в особливо небезпечних умовах», – зазначає Оксана Прокопчук-Мовяк.

Втім у соцмережі користувачі масово виставляють «звіти» про мізерні виплати.

«Даю роз'яснення стосовно зарплата медиків.нарахування 300 відсотків медику відбувається лише за той час, який він провів з хворим на коронавірус.Тобто, приїхала швидка забирати хворого з дому, то 300 відсотків нараховується лікарю за тих 15 хв. За час, що машина їхала до лікарні», – інформує Олег Дучімінський. 

Telegram Channel