Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
VIP- карантин: журналісти знайшли ще один ресторан, який приймає особливих відвідувачів

Із «Купецького двору» вийшли два чоловіки без масок.

Фото "Радіо Свобода".

VIP- карантин: журналісти знайшли ще один ресторан, який приймає особливих відвідувачів

Потрапити на територію закладу знімальній групі завадила охорона, однак представники мас-медіа зафіксували, як у ресторан приїздять люди на дорогих автівках

Ресторан «Купецький двір», розташований у Конча-Заспі під Києвом, продовжує обслуговувати VIP-клієнтів попри карантин, передає «Радіо Свобода».

Журналісти проекту «Схеми» протягом декількох днів фіксували, як до закладу під'їжджають автомобілі преміум-класу, а відвідувачі проводять у закладі по кілька годин.

Серед гостей ресторану журналістам вдалося впізнати Вадима Столара, члена парламентської фракції проросійської «Опозиційної платформи – За життя», і Дениса Комарницького, київського чиновника часів Леоніда Черновецького. Журналісти проекту «Схеми» протягом декількох днів фіксували, як до закладу під'їжджають автомобілі преміум-класу, а відвідувачі проводять у закладі по кілька годин.

Mercedes Комарницького був припаркований біля ресторану 23 квітня поруч із автомобілем Столара.

У коментарі «Схемами» депутат заявив, що прогулювався в лісі з екс-посадовцем, з яким його «пов'язують 20 років дружби». Коли журналісти намагалися забронювати столик у ресторані їм відмовили, пославшись на карантин.

Потрапити на територію закладу знімальній групі завадила охорона: сек'юріті погрожували «розбити голови» журналістам.

Чоловік, який назвався власником ресторану, вимагав, щоб журналісти не заважали роботі закладу. При цьому стверджував, що відвідувачі нібито не їдять в ресторані, а замовляють страви на винос. При цьому знімальна група за кілька днів бачила чимало людей, які покидали ресторан без будь-яких пакунків.

Основна частка в ТОВ «Ресторан» Купецький двір» належить Руслані Самоткал - дружині бізнесмена Едуарда Самоткала, президента групи компаній Dara Group. ЗМІ називали його одним із співвласників одеського ринку «Привоз». САП і НАБУ підозрювали Самоткала у привласненні 10,5 млн гривень гривень на Южно-Українській атомній електростанції з допомогою пов'язаної з ним компанії ТОВ «Уніс-Центр».

Telegram Channel