Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Луцькі підприємці звернулися до Верховної Ради: міська влада знищує малий бізнес

Підприємці ринків вимагають припинити дискредитацію!

Фото: vo.suspilne.media

Луцькі підприємці звернулися до Верховної Ради: міська влада знищує малий бізнес

За результатом моніторингу роботодавців торгівлі і комерційної сфери в організації заявили, що в обласному центрі Волині одні з найгірших умов діяльності підприємців і комунікації з міською адміністрацією. У зв’язку з цим вони звернулися до голови Волинської обласної державної адміністрації та парламенту з вимогою вжити негайних заходів для реалізації мікробізнесу і запустити всі ринки

Учора депутати Луцької міської ради дозволили відкриття сільськогосподарських ярмарків та визначили локації для продажу сільськогосподарської продукції у 7 мікрорайонах міста. Втім не передбачили відкриття ринків. 

В організації Роботодавців торгівлі і комерційної сфери повідомили, що не знайшовши порозуміння з в.о. голови міста і депутатами міськради, направили звернення до очільника Волинської області та до депутатів Верховної Ради України.

Зокрема, у зверненні йдеться, що підприємці мікробізнесу Волині зіштовхнулися з бюрократичним зловживанням владою чиновників з метою затягування процесу відновлення роботи та відкриття ринків.

Санітарні вимоги до ринків перебільшені, вони жорсткіші ніж у супермаркетах.

«Вимагаємо відмінити карантин з 1 травня для ринків і уникнення монополізації сфер бізнесу – корпораціями, відновлення права на працю, уникнення ще більшого дефіциту робочих місць та відновлення суспільної справедливості. Провести негайні заходи з метою звернення уряду на проблеми мікробізнесу проти подвійних стандартів.

Санітарні вимоги до ринків перебільшені, вони жорсткіші ніж у супермаркетах.

Заява Міністра економіки про постійну присутність представника держпродспоживслужби на кожному ринку говорить про те що уряд створює тепличні умови для корупції і має намір збирати побори з ринків, а не розвивати торгівлю і конкуренцію. Знову нерівність умов діяльності (великим торговим мережам – ні контролю, ні жорстких вимог) немає нічого спільного із турботою про здоров'я. за роботою ринків будуть стежити, а дозволи на відкриття ринку видаватимуть щоденно чому для роботи ринку видаватимуть щоденно!

Чому для роботи ринку створюють окремий протокол? Хто відшкодує збитки фермеру чи підприємцю коли рішення однієї людини зможе закрити ринок в будь-який момент? Що за дискримінація на теренах держави? Ринок, як і підприємці, стають заручниками волі і примхи конкретного чиновника! Попахує корупцією. Досить прикриваючись боротьбою з вірусами, слугувати олігархам і наживатися на стражданнях українців. Ми легальні підприємці вимагаємо вжити негайних заходів для реалізації мікробізнесу і запустити всі ринки України! Ринки відкривають чи ставлять на лічильник?», йдеться у документі. 

 

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel