Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
На Іваничівщині спіймали чоловіка, який вивозив сміття на узбіччя дороги

Свої дії порушник пояснив: так роблять всі.

Фото: Іваничівське відділення поліції

На Іваничівщині спіймали чоловіка, який вивозив сміття на узбіччя дороги

З настанням сонячної погоди безвідповідальні «горе- господарі» наводять лад на присадибних ділянках городах та дачних ділянках. Жителі району задихаються повітрям насиченим ядучим димом, оксидами азоту, чадним газом, важкими металами і низкою канцерогенних сполук. На території Іваничівського району з початку року виникло близько 30 загорянь сухого трав’яного настилу та сміття на відкритій території

З метою запобігання спалювання сухої трави працівниками Іваничівського районного сектору управління ДСНС у Волинській області 28 квітня 2020 сумісно з головним спеціалістом-державним інспектором державної екологічної інспекції у Волинський області, керівником Іваничівського відділення поліції Горохівського відділу поліції ГУ НП у Волинській області та старостою Заболотцівського старостинського округу Литовезької сільської ради Іваничівського району проведено чергову рейдову перевірку населених пунктів району.

 

 Під час рейду по території Литовезької сільської ради за межами населеного пункту в місці стихійного сміттєзвалища організованого поблизу смт. Благодатне на якому напередодні виникло чергове загорання сміття працівниками поліції було виявлено особу, яка здійснювала вивіз сміття. У ході спілкування з останнім та перевірці документів було встановлено, що він є жителями селища Благодатного і вивозив сміття, яке в подальшому викидав на узбіччя грунтової дороги, оскільки неодноразово бачив та знає, що його односельці теж викидають на дану ділянку сміття, внаслідок чого утворилося стихійне сміттєзвалище. Поліцейськими Іваничівського відділення поліції на дану особу складено протокол про адміністративне правопорушення за ознаками ст. 152 Кодексу України про адміністративне правопорушення - порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів.

У ході спілкування з останнім та перевірці документів було встановлено, що він є жителями селища Благодатного і вивозив сміття, яке в подальшому викидав на узбіччя грунтової дороги, оскільки неодноразово бачив та знає, що його односельці теж викидають на дану ділянку сміття, внаслідок чого утворилося стихійне сміттєзвалище.

Санкція статті передбачає накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Поліцейські наголошують, що у відповідності до ст. 16 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» на об'єктах благоустрою (до яких відносяться, зокрема, території загального користування) забороняється: вивозити і звалювати в не відведених для цього місцях відходи, траву, гілки, деревину, листя, сніг.

Крім того правохоронцями скеровано на адресу органів місцевого самоврядування пропозиції про усунення причин та умов, що сприяють вчиненню правопорушень, з метою вжиття ними заходів щодо усунення стихійного сміттєзвалища.
Представником державної екологічної інспекції були зібрані матеріали , до винних осіб будуть застосовані заходи адміністративного впливу за статтями КУпАП.

Під час рейду було проведено профілактичні бесіди з громадянами щодо запобігання пожеж в екосистемах, відповідальність за порушення правил благоустрою та норм екологічного законодавства. В ході бесід вручено листівки з роз’ясненням про адміністративну відповідальність за вищезгадані діяння. Подібні рейдові перевірки будуть здійснюватися протягом всього пожежонебезпечного періоду.
Основне завдання спільних рейдових груп – це забезпечення права кожної людини на безпечне для життя і здоров'я довкілля .

Telegram Channel