Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Як на шостому році війни Зеленський може запитувати: «Хто винен?»

Шість років тому Одеса відбилась від російських окупантів та їх прибічників.

Фото УП.

Як на шостому році війни Зеленський може запитувати: «Хто винен?»

За трагічними подіями в Одесі, так само як і за анексією Криму та війною на Донбасі стоїть Росія. Але президент Зеленський не хоче дратувати Путіна і не робить відеозвернень на шості роковини анексії Кримського півострова, натомість повторює тези російської пропаганди про трагедію в Одесі 2 травня 2014 року – пише на своїй сторінці у мережі Facebook співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко

«Ідеологічні та політичні цілі тих, хто в травні 2014 планував заколот в Одесі, відомі всім, окрім Зеленського. Це – створення «Одеської Народної Республіки», захоплення Бессарабії, повне відрізання України від виходу до Чорного моря. Тоді ж, в травні 2014-го Путін, якому Зеленський любить заглядати в очі, на брифінгу для іноземних журналістів розповідав про «історичну Новоросію», куди за його версією входили Донецька, Луганська, Миколаєвська, Херсонська, Харківська, Запорізька, Дніпропетровська і Одеська області», – нагадує Геращенко про події 14-го року. 

«Зеленський закликає розібратися, хто стояв за подіями в Одесі. Так це всі знають. Росія. Росія стояла за анексією Криму, війною на Донбасі, спробою захопити Одесу, Харків, Дніпро. Це вона планувала відчленування цих українських  регіонів», – зазначає Ірина Геращенко. 

 «Якщо голаві держави потрібно роз’яснювати про те, хто винен в трагедії 2 травня, то незабаром в нього можуть виникнуть сумніви в тому, хто вбив Небесну Сотню та розпочав війну на Донбас».

Ірина Геращенко подякувала патріотам, які зупинили кривавий сценарій російських спецслужб в Одесі. «Розумію, Зеленський в травні 14-го був на корпоративах, а його найближчі соратники тужили за ПР. Але зараз хоч хтось в його фракції, хто кричить, що був на Майдані, може ви поінформуєте Зеленського про новітні трагічні сторінки нашої історіі. Щоб він не вивчав її за лекалами Кремля», – резюмує Ірина Геращенко. 

Нагадаємо, що 2 травня 2020 року президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні зазначив, що в суспільстві є низка болючих запитань, які потребують чесних відповідей. Одне з них: «Хто винен у трагедії 2 травня 2014?».

КОМЕНТАР

Олег СЕНЦОВ, колишній бранець Кремля:

 «Якщо голаві держави потрібно роз’яснювати про те, хто винен в трагедії 2 травня, то незабаром в нього можуть виникнуть сумніви в тому, хто вбив Небесну Сотню та розпочав війну на Донбас».

Telegram Channel