Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
За перший квартал лісівники Волині заплатили 77 мільйонів гривень податків

Фото lisvolyn.gov.ua.

За перший квартал лісівники Волині заплатили 77 мільйонів гривень податків

Керівники місцевих громад розповіли, на що витрачаються кошти, сплачені у бюджет держлісгопами

Мільйонні суми податків у бюджети держави та місцевих громад сплачують державні лісогосподарські підприємства області. Зокрема минулого року вони склали більше 325 млн грн (134,5 млн грн сплачено до державного бюджету, 115,6 млн грн – до місцевого бюджету; сума єдиного соціального внеску – 75,6 млн грн), інформує Волинське ОУЛМГ.

За І квартал 2020-го до бюджетів усіх рівнів уже сплачено 77 млн грн, з них до державного бюджету 39 млн 685 тис. грн. А до місцевих бюджетів за цей період року надійшло понад 21 млн грн. Сума єдиного соціального внеску у першому кварталі 2020-го становить 16 млн грн.

– Успішну діяльність лісової галузі Волині, яка опікується охороною, доглядом, збереженням, лісовідновленням, забезпечують 2564 працівників, – акцентує начальник Волинського ОУЛМГ Олександр Кватирко. – В основному – це сільські жителі. Чимало лісівників обрано до органів місцевого самоврядування, що також позитивно впливає на розвиток громад, розбудову місцевої інфраструктури та вирішення соціальних питань.

Успішну діяльність лісової галузі Волині, яка опікується охороною, доглядом, збереженням, лісовідновленням, забезпечують 2564 працівників. В основному – це сільські жителі.

Ось уже кілька років поспіль лісівники зустрічаються з громадами, звітують про свою роботу перед людьми. Це сотні зустрічей, участь у сесіях районних рад, ОТГ, сільських рад, бесіди й круглі столи із представниками громад. За минулий рік їх було майже 300. Ще тисячі зустрічей та бесід безпосередньо із конкретними людьми.

Цього року із начальником Волинського ОУЛМГ Олександром Кватирком мали можливість зустрітися жителі кількох районів під час його виїзних прийомів. Йшлося про найрізноманітніші питання – турботи райцентрів і невеличких сіл, плани місцевих громад, особисті прохання громадян. Чимало з них уже вирішенні, інші вирішуються. Після завершення карантину, зазначає головний лісівник Волині, такі зустрічі продовжаться.

Загалом план сплати податків у минулому році виконали на 100 відсотків.

Telegram Channel