Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Волинські лікарні отримали 128 мільйонів гривень від Національної служби здоров’я

Кошти отримали 46 медичних закладів Волині.

Фото «Суспільне».

Волинські лікарні отримали 128 мільйонів гривень від Національної служби здоров’я

Медичні заклади Волині отримали 128,4 мільйона гривень від Національної служби здоров’я України в рамках Програми медичних гарантій

Кошти отримали 46 медичних закладів Волині, які надають екстрену та спеціалізовану допомогу за квітень в межах Програми медичних гарантій. Всього по Україні НСЗУ виплатила понад 4,4 млрд грн 1619-ти закладам, - повідомляє «Інформаційне агентство ВолиньPost» з посиланням на пресслужбу НСЗУ.
У Волинській області найбільші суми нарахувань за контрактом з НСЗУ з комунальних закладів отримали Луцька міська клінічна лікарня – 15,4 млн грн, Ковельське міськрайонне територіальне медичне об’єднання – 13,8 млн грн та Волинська обласна клінічна лікарня – 12 млн грн.

Абсолютний рекордсмен України за кількістю пакетів медичних послуг, за якими має контракт з НСЗУ – Ковельське МТМО. Договір з НСЗУ цей заклад уклав за 22 видами допомоги.

Нагадаємо, з 1 квітня пацієнт вільно обирає лікарню та лікаря не лише на первинці, а і для спеціалізованої допомоги. На вибір пацієнта не впливає ані реєстрація, ані форма власності закладу. Головна умова вибору - контракт лікарні з НСЗУ.
Умовою фінансування є надання закладами електронної звітності. Кожна надана послуга, кожна консультація фіксується в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ). Достовірні дані - основа для прийняття рішень, в тому числі й фінансових. З 1 квітня в ЕСОЗ лікарі виписали пацієнтам понад 100 тис. електронних направлень. З них близько 82% - направлення на консультацію спеціаліста, 10% - на візуальні дослідження, 3% - на лабораторні процедури. Решта 5% - це інші види направлень. Також в ЕСОЗ вже зроблено понад 2 млн електронних медичних записів.
Абсолютний рекордсмен України за кількістю пакетів медичних послуг, за якими має контракт з НСЗУ – Ковельське МТМО. Договір з НСЗУ цей заклад уклав за 22 видами допомоги, серед яких і 5 пріоритетних послуг – медична допомога при пологах, новонародженим (у складних неонатальних випадках), медична допомога при інфаркті міокарда та гострому мозковому інсульті, а також рання діагностика онкозахворювань. За 9 місяців 2020 року Ковельське міськрайонне територіальне медичне об’єднання отримає від НСЗУ 184,4 млн грн – на 119 млн більше медсубвенції 2019 року.

Джерело: Волиньпост.
Telegram Channel