Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Вчені з'ясували, що коронавірус може передаватися статевим шляхом

Науковці й надалі досліджуватимуть проблему.

Фото depositphotos.com.

Вчені з'ясували, що коронавірус може передаватися статевим шляхом

Дослідники зазначають, що тести проводилися в невеликій групі людей, тому реальні дані можуть змінитися

Китайські науковці підтвердили, що коронавірус здатний передаватися статевому партнеру.

Про це йдеться в дослідженні, опублікованому у виданні Journal of the American Medical Association, передає УНІАН.

Обстежені пацієнти йшли на поправку, але, мабуть, все одно залишалися заразними.

На новий шлях передачі захворювання вказують дані, отримані в результаті тестування пацієнтів чоловічої статі у міській лікарні Шанцю (Китай). У спермі шести із 38 обстежених хворих - або 16 відсотках - були виявлені сліди SARS-CoV-2. Фахівці уточнили, що обстежені пацієнти йшли на поправку, але, мабуть, все одно залишалися заразними.

Раніше лікарі припускали, що збудники COVID-19 можуть перебувати в спермі, як це було у випадку з лихоманкою Зіка або вірусами Ебола. Однак ранні тести 12 хворих чоловіків показали негативний результат на SARS-CoV-2 у зразках сперми.

Достеменно невідомо, чи здатні збудники коронавірусу, які містяться в спермі, атакувати організм іншої людини під час статевого контакту.

«Вплив SARS-CoV-2 на чоловіче здоров'я може докорінно змінити профілактику захворювання», - наводить слова фахівців агентство.

Згідно з висновком медиків, необхідно не тільки провести великі дослідження на цю тему, але і з'ясувати, як COVID-19 може впливати на репродуктивну систему пацієнтів у довгостроковій перспективі.

Telegram Channel