Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На місці пам'ятника радянському воєначальнику Конєву на 9 травня поставили ...унітаз

Поліція Праги розслідує, звідки на порожньому постаменті взявся «нетолерантний» предмет.

Фото СТК.

На місці пам'ятника радянському воєначальнику Конєву на 9 травня поставили ...унітаз

Мер району Ондржей Колар засудив дії невідомих. Унітаз прибрала муніципальна влада

Поліція столиці Чехії Праги розслідує обставини появи на місці демонтованого пам'ятника радянському воєначальнику Івану Конєву унітаза. У поліції не впевнені, чи будуть відкривати справу і за якою статтею, пише «Газета по-українськи» з посиланням на видання Novinky.cz.

Унітаз з'явився на постаменті демонтованого пам'ятника Конєву на площі інтербригад в районі Прага-6 у ніч на 9 травня.

Унітаз з'явився на постаменті демонтованого пам'ятника Конєву на площі інтербригад в районі Прага-6 у ніч на 9 травня. Мер району Ондржей Колар засудив дії невідомих. Унітаз прибрала муніципальна влада.

Пам'ятник Конєву, учаснику визволення столиці Чехії від нацистів, був встановлений у Празі у 1980 році. На початку квітня цього року його демонтували й наразі він перебуває на сховищі поблизу Праги. В майбутньому цей пам'ятник має стати одним із експонатів Музею пам'яті ХХ ст., який створюють у Чехії.

Одним із аргументів за перенесення пам'ятника було те, що він неодноразово зазнавав нападів вандалів, зокрема його обливали фарбою. У ніч на 8 травня 2018 року пам'ятник Конєву облили рожевою фарбою та залишили напис червоною фарбою.

Telegram Channel