Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Рейтинг Путіна обвалився, в Росії прогнозують протести

Загрозу звільнення відчув уже кожен четвертий росіянин, а кожному третьому вже урізали зарплату.

Фото «Обозреватель».

Рейтинг Путіна обвалився, в Росії прогнозують протести

Голова «Левада-центру» Лев Гудков стверджує, що зараз у 70% громадян РФ взагалі немає ніякого фінансового запасу, і вони змушені виживати за рахунок незначних запасів їжі та позичок

Соціолог розповів, що рейтинг президента Росії Володимира Путіна впав до рекордного мінімуму (59%), а також спрогнозував вже за два-три місяці в РФ масові бунти.

Про це Лев Гудков заявив в інтерв'ю для «Бізнес Online», передає «Обозреватель».

За його словами, карантинні заходи, введені через пандемію коронавірусу, щодня дедалі більше дратують росіян. Гудков зазначив, що поки відносна стабільність зберігається за рахунок фактора «російського терпіння», проте дуже скоро воно може закінчитися.

Мітинги у Владикавказі та на Чаяндинському родовищі в Якутії були першими «ластівками». За місяць-півтора ми можемо побачити конкретні форми протесту.

«Люди почнуть усвідомлювати, що настала межа. Мітинги у Владикавказі та на Чаяндинському родовищі в Якутії були першими «ластівками». За місяць-півтора ми можемо побачити конкретні форми протесту, вихід людей на вулиці або інші ексцеси, пов'язані з вимушеною самоізоляцією», – вважає Гудков.

Крім того, акцентував увагу соціолог, ще більшим страхом, ніж коронавірус, для росіян вже встигли стати безробіття і зниження рівня доходів.

Адже, згідно з опитуванням «Левада-центру», загрозу звільнення відчув уже кожен четвертий росіянин, а кожному третьому вже урізали зарплату.

Що стосується реакції влади країни на виникнення протестів, то вона, передбачає Гудков, залежатиме від категорій населення, які висловлять своє невдоволення. На думку експерта, політична еліта Кремля найбільше побоюється протестів, організованих робітників на великих підприємствах. А до бунтів малого і середнього бізнесу вона поставиться спокійно й цинічно.

«У перших випадках будуть заходи компромісні, пов'язані також із виплатами якихось компенсацій тим, хто так чи інакше постраждав від коронавірусу і кроків влади. Інакше будуть застосовуватися дуже жорсткі поліцейські заходи», – прогнозує Гудков.

На тлі зростання невдоволення росіян вельми показово виглядають і підсумки опитування «Левада-центру», які показали рекордний обвал рейтингу президента РФ Володимира Путіна.

Telegram Channel