Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
АМУ пропонує уряду надати місцевій владі право самостійно пом'якшувати умови карантину для своїх громад

Держвлада та місцеве самоврядування мають діяти спільно та злагоджено.

Фото АМУ.

АМУ пропонує уряду надати місцевій владі право самостійно пом'якшувати умови карантину для своїх громад

Асоціація міст України звернулася до Президента щодо припинення безпідставного тиску на місцеве самоврядування

Асоціація пропонує надати органам місцевого самоврядування право у визначених законом та Урядом межах пом’якшувати умови карантину для громадян та суб’єктів господарювання. Про це йдеться у зверненні Правління АМУ, адресованому Президентові України Володимиру Зеленському, інформує 12 травня Офіс реформ у Волинському регіональному відділенні Асоціації міст України.

АМУ висловлює переконання, що у нинішніх умовах державна влада та місцеве самоврядування мають діяти спільно та злагоджено, щоб убезпечити громадян України від поширення коронавірусної хвороби та знизити вплив наслідків економічної кризи. Саме органи місцевого самоврядування відповідальні перед громадами за ситуацію в муніципалітетах і повинні мати змогу на місцях ухвалювати рішення в залежності від конкретної ситуації.

Саме органи місцевого самоврядування відповідальні перед громадами за ситуацію в муніципалітетах і повинні мати змогу на місцях ухвалювати рішення в залежності від конкретної ситуації.

Нагадаємо, що волинське самоврядуквання у Правлінні АМУ представляють виконувач повноважень Луцького мера, секретар Луцькради та Голова Волинського РВ Асоціації Григорій Пустовіт і мер Володимира-Волинського Петро Саганюк.

Telegram Channel