Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині створюють геоінформаційну систему для водного кадастру

Волинь-нова

На Волині створюють геоінформаційну систему для водного кадастру

Головне завдання ГІС полягає у можливості збирати дані, створювати бази даних, вводити їх в комп’ютерні системи, зберігати, обробляти і перетворювати, а потім видавати за запитом користувача

 «Працюємо над створенням ГІС об'єктів водного господарства Волинської області. Вже маємо майже 40 тематичних шарів інформації, окремі шари, наприклад 'меліоративні мережі', досягають 30 характеристик та мають до 5 тисяч об'єктів. В перспективі плануємо вийти на повнофункціональну інтерактивну онлайн-систему з моніторингу рівня та якості вод, паспортизації об'єктів та здійснених робіт», - повідомив на своїй сторінці у фейсбуці представник Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області Назарій Поліщук.

Впровадження ГІС для водного кадастру дозволяє полегшити та автоматизувати роботу, істотно розширити використання топографічних і тематичних карт, які містять великий об’єм інформації, необхідної для аналізу гідрологічного режиму водних об’єктів.

 

 ГІС полягає дасть можливість збирати дані, створювати бази даних, вводити їх в комп’ютерні системи, зберігати, обробляти і перетворювати, а потім видавати за запитом користувача. Найзручніше для кінцевого користувача аналізувати інформацію у картографічній формі або у вигляді таблиць, графіків, діаграм. Система підтримки прийняття рішень з управління водними об’єктами базується, в такому випадку, на сучасних досягненнях геоінформаційних технологій та веб-картографії. Впровадження ГІС для водного кадастру дозволяє полегшити та автоматизувати роботу, істотно розширити використання топографічних і тематичних карт, які містять великий об’єм інформації, необхідної для аналізу гідрологічного режиму водних об’єктів.

Telegram Channel