Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Ковелі для лікування недужих на коронавірус переобладнуються палати в хірургічному та терапевтичному відділеннях

Служби охорони здоров’я працюють у посиленому й напруженому режимі.

Фото: Ковельська міська рада.

У Ковелі для лікування недужих на коронавірус переобладнуються палати в хірургічному та терапевтичному відділеннях

На засіданні виконкому розглянули питання щодо епідемічної ситуації в Ковелі, спричиненої коронавірусом

Сьогоднішнє засідання виконавчого комітету розпочали з розгляду найважливішого і найактуальнішого питання сьогодення - про стан епідемічної, медико-біологічної ситуації в Ковелі, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV, результатів роботи із запобігання поширенню зазначеного вірусу, проблем та шляхів їх вирішення.

Про ситуацію в місті інформували Лідія Жолінська - начальник відділу охорони здоров’я, Ольга Козачук - заступник генерального директора Ковельського МТМО з дитинства та пологової допомоги та Людмила Маляр - завідувачка Ковельським міськрайонним відділом ДУ «Волинський ОЛЦМ України». Вони повідомили, що місцеві служби охорони здоров’я працюють у посиленому й напруженому режимі. На сьогодні у Ковелі та Ковельському районі зареєстровано 89 випадків Covid-19, з яких 86 - у місті.

Майже 60 містян амбулаторно проходять курс терапії і перебувають під спостереженням медиків.

На лікуванні в Ковельській ЦРЛ 6 хворих та 19 пацієнтів з підозрою на Covid-19 . Всі вони – ковельчани.
Майже 60 містян амбулаторно проходять курс терапії і перебувають під спостереженням медиків.

Щоденно підтверджується до 10 випадків пневмоній. Тричі на тиждень в обласну лабораторію відправляють аналізи для проведення ПЛР-тестів.

Від учора у ЦРЛ на випадок масових поступлень недужих на коронавірус переобладнуються палати в хірургічному та терапевтичному відділеннях для їх лікування. Саме тут є можливості для кисневого забезпечення таких пацієнтів.

Заслухану інформацію члени виконкому взяли до відома.

Підсумовуючи розмову, міський голова Олег Кіндер наголосив, що кожен ковельчанин має подбати про власну безпеку у час пандемії. Перш за все необхідно дотримуватись визначених заборон та обмежень, правил особистої гігієни, вимог нормативно-законодавчих актів.

Олег Кіндер дав кілька доручень керівнику міського відділу поліції А.Найдичу та заступнику генерального директора МТМО О.Козачук.

Всього на засіданні опрацьовано понад 30 питань. Прийняті рішення з житлових, містобудівних, комунальних, соціальних та питань захисту прав дітей.

Джерело: Ковельська міська рада
Telegram Channel