Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Члени Асоціації міст, і волинські, хочуть щоб відрахування податків з доходів фізосіб для місцевих бюджетів збільшили на 9% (до 69)

Вічна проблема місцевих громад – брак коштів – у час пандемії загострилася.

Сайт Володимир-Волинської міськради.

Члени Асоціації міст, і волинські, хочуть щоб відрахування податків з доходів фізосіб для місцевих бюджетів збільшили на 9% (до 69)

Бюджетне забезпечення територіальних громад в умовах пандемії є болючим питанням

У форматі он-лайн відбулося чергове засідання Правління Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України», у якому взяли участь перший заступник міського голови Володимира-Волинського Ярослав Матвійчук та керуюча справами виконавчого комітету міської ради Ірина Ліщук. Про це інформує сайт Володимир-Волинської міськради.

Учасники зустрічі розглянули ряд важливих питань, одним із яких було бюджетне забезпечення територіальних громад в умовах пандемії.

Звертаючись до присутніх, виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан наголосив, що уряд та Верховна Рада України, у зв’язку із поширенням коронавірусної хвороби, були змушені переглянути основні показники Державного бюджету на 2020. Та завдяки зусиллям АМУ, вдалося зберегти фінансовий ресурс для місцевого самоврядування в обсязі понад 51 млрд грн.

Члени Асоціації міст пропагували і збільшення відрахувань місцевим бюджетам податків з доходів фізичних осіб на 9%.

До слова, зараз ці відрахування становлять 60% до місцевого бюджету, 25% – обласного та 15% – до державного. Члени Асоціації міст пропагували і збільшення відрахувань місцевим бюджетам податків з доходів фізичних осіб на 9%. 

Telegram Channel