Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
«Мене не ґвалтували українські воїни»

«Якщо сказати словами президента США – це фейкові новини».

Фото з фейсбук-сторінки Туери Блатті.

«Мене не ґвалтували українські воїни»

Американська фотожурналістка Туера Блатті (на фото) розповіла, що вже декілька місяців не була в зоні ООС на Донбасі, натомість бойовики «ЛНР» розповсюджують фейкову інформацію, що її нібито збезчестили наші захисники 15 травня

Туера Блатті на своїй сторінці у Facebook опублікувала посилання на інформаційні ресурси бойовиків. Там поширюють «новину» із посиланням на «народну міліцію «ЛНР»», що фотографка нібито приїхала на Донбас 10 травня, а 15-го – разом з українськими військовими відправилась на фотосесію у лісовий масив Станично-Луганського району.

Потім їх нібито затримали за водіння в нетверезому стані нацгвардійці, які й зґвалтували журналістку, заявили в «ЛНР».

Більше того, бойовики розповіли, що українські військові нібито планують інсценувати загибель журналістки.

Фотокореспондентка Туера Блатті цю інформацію заперечила.

«Всі українські солдати, з якими я працювала, були видатними».

«Ця інформація – повна нісенітниця. Якщо сказати словами президента США – це фейкові новини. Я не була в зоні бойових дій на Донбасі кілька місяців. А всі українські солдати, з якими я працювала, були видатними», – написала вона у Facebook, інформує «Детектор медіа».

Як повідомляє hromadske, Туера Блатті з 2018 року висвітлювала війну на Донбасі та зробила фотопроєкт «Фронт – мирне життя: Українські революціонери забутої війни», який показували в Українському Інституті Америки.

Telegram Channel