Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Допоможімо волинянці, яка бореться із саркомою

Будьмо милосердними!

Фото dyvensvit.org

Допоможімо волинянці, яка бореться із саркомою

Редакція «Газети Волинь» отримала листа від Катерини Черук, жительки села Мильськ Рожищенського району. Це болюча історія її багаторічного поєдинку з хворобою, яку не можна читати без хвилювання

«Щоранку отримую в подарунок похмурий або сонячний день. Радію, інколи сумую, навчилася насолоджуватися навіть буденністю. Ловлю кожен момент... Деколи буває фізично тяжко, нелегко на душі, але знову приходить ранок!..

Моє ім'я Катя, мені 33. І я маю непереборне бажання вилікуватися.

У тринадцять років звернулися  в  обласну дитячу лікарню, що в Луцьку, бо на правій руці виявили невелике утворення. Лікарі вважали, що це дерматофіброма. Видалили її. Після того  тривалий час нічого не турбувало.

У 2011-му, після  рецидиву на тому ж самому місці, мені провели другу операцію. Потім через два роки знову.

Моє ім'я Катя, мені 33. І я маю непереборне бажання вилікуватися.

За короткий період часу хвороба відновилася. Після складного хірургічного втручання у волинському онкодиспансері, яке не принесло бажаного результату, порекомендували консультацію в Інституті раку в Києві.

Не відкладаючи надовго, пройшла обстеження в столиці, там діагностували фібросаркому й винесли присуд, що необхідна ампутація. А я ж шию, крою! Як я можу жити без руки?

На той час я закінчувала навчання в університеті і намагалася працювати, адже лікування дуже дороговартісне. Самостійно звернулася в Інститут травматології та ортопедії міста Києва, де було проведено шість операцій з видалення утворення через невеликі проміжки часу.

Паралельно проходила променеву терапію. На жаль, окрім надії, позитивного результату не одержала. Більше того, є вже друге утворення  на лівому стегні. Також було хірургічне втручання, і знову є рецидив.

Але треба іти далі. Остання операція відбулася у вересні 2019, у НІХТ ім.Шалімова у відділенні мікросудинної хірургії. Робили масштабну пересадку тканин. Багато крапельниць, довгий період реабілітації. Нелегко перенесла, дуже сильно змучилась. І все ж  розумію, що маю онкологічне захворювання злоякісного характеру, яке швидко прогресує. Зараз допікає ще й  дуже сильний біль.

 Щоб  зберегти руку і ногу, мені запропонували лікування дуже дороговартісними ліками. Вартість однієї ін'єкції становить 10 тисяч євро. Для курсу лікування необхідно три або чотири ін'єкції. Для мене і моєї родини така сума непосильна. Тому звертаюся за допомогою, адже стан погіршується з кожним днем. Усіх, хто може долучитися фінансово, прошу підтримати мене, буду безмежно вдячна.

Номер рахунку в ПриватБанку

 5168 7450 1803 2604

Черук Катерина Валентинівна.

Мій телефон (Катя) – (097) 56-63-105.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel