Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У річці больбатись можна, а в басейн – зась

Басейни в Україні поки не працюють.

Фото УНІАН.

У річці больбатись можна, а в басейн – зась

У закритих приміщеннях висока контактність і сприятливе середовище для вірусів

Заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що питання щодо відкриття басейнів «поставлено на паузу», оскільки там є ризик інфікування коронавірусом. Про це він повідомив в ефірі програми «Сніданок з 1+1», передає УНІАН.

«Басейни є групою ризику, якщо відкриваються басейни - відкривається волога зона», – сказав Ляшко.

«Ми зараз дозволяємо пляжі. Наука довела, що морська вода та ультрафіолет сонячного випромінювання знищує вірус, в річках - проточна вода і досить тяжко ним (коронавірусом - УНІАН) інфікуватись. Басейни є групою ризику, якщо відкриваються басейни - відкривається волога зона в спортзалах з джакузі, саунами - там великі контакти, там може бути інфікування. Це питання ми поки поставили на паузу», - заявив Ляшко.

Він зауважив, що була проведена зустріч з власниками спортзалів, під час якої обговорювалось яким чином краще їх відкривати. «Вони порекомендували відкрити суху зону повністю, відпрацювати всі алгоритми, подивитись, як це все працює і в подальшому ми разом будемо думати, як відкрити басейни», - додав головний санлікар.

Ляшко також розповів, що загальний карантин в Україні триватиме до 22 червня.В Україні станом на ранок 19 травня зафіксовано 18 тис. 876 випадків захворювання на COVID-19, від початку пандемії померли 548 людей, одужали - 5 тис. 632 осіб.

Telegram Channel