Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Артисти Волинської філармонії – знову на репетиціях

Співають на дистанції.

Фото Суспільного.

Артисти Волинської філармонії – знову на репетиціях

У час карантину відмінили два дуже важливі заходи, ювілеї Василя Зінкевича і 80-ліття Волинської філармонії

У Волинській обласній філармонії відновили репетиції, розповів директор Сергій Єфіменко. Артисти зібралися на репетицію вперше за два місяці, інформує Суспільне.

Серед артистів які не репетирували через карантин - Ольга Яручик. Жінка розповідає, що увесь цей час вчила нові пісні. В захисній масці, каже, співати важко, тому її знімає.

Керівник хору Олександр Стадник говорить: «За час карантину втратили можливість контактувати з живою музикою». Каже – пропустили концерти у Львові і за кордоном. Відмінилися два дуже важливі заходи: це ювілеї Василя Зінкевича і Волинської філармонії, 80 років з часу заснування». Усі заплановані концерти сподіваються провести восени.

Усі заплановані концерти сподіваються провести восени.

Художній керівник Волинського народного хору Олександр Стадник: «Будемо чекати як буде далі, хоча я не думаю, що дуже швидко відновиться концертна діяльність. Балет буде займатися у дві групи, хор на три частини, це до 10 чоловік, хоча б для того, щоб підтримати форму. Ми отримали зарплату, в силу того, що займалися, єдине, що зняли доплати на цей період, а вони у нас до 40-50-ти відсотків».

Telegram Channel