Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
23 мешканців Старовижівщини призвуть в армію

Керівництво району обговорило призов на строкову віськову службу.

Фото: Старовижівська районна державна адміністрація

23 мешканців Старовижівщини призвуть в армію

19 травня 2020 року відбулась нарада з головами сільських рад та ОТГ району, в якій взяли участь заступник голови райдержадміністрації Петро Філюк, військовий комісар Старовижівського районного військового комісаріату Віталій Гайда, заступник начальника Старовижівського відділення Ратнівського відділу поліції Головного управління Національної поліції України у Волинській області Микола Голуб та інші. Нарада відбулась під головуванням очільника районної державної адміністрації Максима Приймачука

З інформацією про організацію призову до лав Збройних Сил України, зокрема, щодо виконання планового завдання призову юнаків району на строкову військову службу навесні 2020 року виступив військовий комісар Старовижівського районного військового комісаріату Віталій Гайда.

Віталій Павлович звернув увагу, що через карантин в Україні перенесено строки чергового призову громадян України на строкову військову службу з квітня-червня на травень-липень 2020 року, відповідні зміни внесені Указом Президента України від 23 березня 2020 року № 103/2020.

Як і раніше, військовослужбовці строкової служби не будуть не будуть залучатися до виконання завдань в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Військовий комісар зазначив, що планове завдання на черговий призов по району становить 23 особи. Призивати на строкову військову службу будуть придатних за станом здоров'я громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу. Хлопці без вищої освіти служитимуть 18 місяців, а ті, хто має ступінь спеціаліста або магістра, – 12.

Як і раніше, військовослужбовці строкової служби не будуть не будуть залучатися до виконання завдань в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Віталій Павлович наголосив, що поставлені планові завдання перед військкоматом необхідно виконати, тож усі присутні мають сприяти реалізації весняного призову юнаків. Для виконання показників в повному обсязі та в терміни, зазначені Законом, необхідна тісна співпраця районного військового комісаріату з органами місцевого самоврядування. Тому військовослужбовець звернувся до сільських голів та голів ОТГ з проханням вдосконалити роботу в цьому напрямку, щоб забезпечити державу захисниками – солдатами строкової служби та провести оповіщення призовників на підпорядкованих їм територіях, а також сприяти оперативно-розшуковій групі у виявленні осіб, які ухиляються від призову.

Про забезпечення роботи військово-лікарської комісії, у зв'язку із введеним в державі карантином, інформувала директор комунального некомерційного підприємства «Старовижівська центральна районна лікарня» Тетяна Свіржевська. Тетяна Павлівна запевнила, що проходження медичного огляду призовниками буде проводитись з дотриманням усіх вимог карантину.

Підсумовуючи нараду голова райдержадміністрації Максим Петрович закликав голів ОТГ, сільських голів та представників усіх дотичних до забезпечення належного призову структурних підрозділів та організацій району до співпраці в питанні виконання планового завдання призову на строкову військову службу.

Очільник району наголосив, що виконання планів строкового призову - це спільна відповідальність органів державної влади всіх рівнів. Строкова служба у Збройних Силах є обов’язком для громадян України, а ухиляння від неї передбачає відповідальність перед законом.

Джерело: Старовижівська районна державна адміністрація
Telegram Channel