Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Кого не пустять в садок після карантину: пояснення МОЗ

Сформовані проекти тимчасових рекомендацій.

Фото volyn.com.ua

Кого не пустять в садок після карантину: пояснення МОЗ

У зв’язку з пандемією COVID-19 для дитячих садків в Україні розроблений ряд протиепідемічних рекомендацій: від температурного скринінгу для вихователів та дітей до заборони на м’які іграшки

На сайті Міністерства охорони здоров’я опубліковано розпорядження Головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка про проведення громадського обговорення деяких вимог до протиепідемічних заходів при послабленні карантину.

Які правила можуть встановити в садках

Всім працівникам дошкільних установ стоїть вимірювати температуру перед початком роботи, а дітям – на вході в заклад і кожні 4 години.

Відомості потрібно вносити в спеціальний журнал.

Дітей не пустять в сад, а співробітників – на роботу, якщо температура буде вище 37,2 градуса або присутні ознаки респіраторного захворювання.

Якщо підвищена температура тіла у дитини виявлено протягом дня, то його повинні ізолювати і проінформувати про це медичного працівника і батьків.

«Під час ізоляції важливо не допустити тривожних відчуттів у дитини і враховувати його психологічний стан», – підкреслюється в документі.

Під час прийому дитини вранці вихователь групи повинен перебувати поза будівлею садочка. Батьки або інші супроводжуючі – бути в масці, в тому числі саморобної, або респіраторі. Очікування на території має бути обмежена.

Крім того, на вході в садок потрібно організувати місце для обробки рук спиртовмісними антисептиками. Поверхні потрібно дезінфікувати не рідше ніж кожні 2 години і відразу після закінчення занять.

У документі підкреслюється, що всі протиепідемічні заходи, спрямовані на захист дітей, потрібно проводити в ігровій формі і з особистим прикладом працівників дитсадка.

Осіб з групи ризику можуть тимчасово відсторонити від роботи. Йдеться про тих, хто досяг 60-річного віку і хто має хронічні захворювання, які пригнічують імунітет.

На період карантину в дитячих садках рекомендується заборонити:

використання багаторазових тканинних рушників;

м’яких іграшок;

килимів з довгим ворсом;

перебування в вуличному взутті всередині приміщень;

проведення масових заходів за участю дітей з більш ніж однієї групи і в присутності відвідувачів.

Також рекомендується провітрювання приміщень протягом не менше 15 хвилин перед відкриттям і почергове провітрювання кімнат протягом дня.

Працівникам – регулярно мити руки з рідким милом або обробляти їх спиртовмісних антисептиками не рідше ніж раз в 2 години, і після відвідування громадських місць, відвідування туалету, прибирання, обслуговування і т. П.

При цьому осіб з групи ризику можуть тимчасово відсторонити від роботи. Йдеться про тих, хто досяг 60-річного віку і хто має хронічні захворювання, які пригнічують імунітет.

 

Джерело: slovech.co
Telegram Channel