Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
У Луцьку найчастіше карантин порушують перукарні

Відновлення роботи громадського транспорту в Луцьку - під питанням.

Фото Рівненські новини.

У Луцьку найчастіше карантин порушують перукарні

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області обстежили сьогодні 15 суб'єктів підприємницької діяльності

 Найбільше порушень фіксували у перукарнях та салонах краси та закладах реалізації промислової групи товарів. Також працівники Держпродспоживслужби працюють і на ринках міста: проводять вимірювання температури, стежать за дотриманням дистанції між покупцями. Про це сьогодні йшлося під час онлайн-засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки під головуванням секретаря міської ради, виконувача повноважень міського голови Григорія Пустовіта.

Працівники поліції продовжують посилено патрулювати місто на предмет дотримання вимог карантину, а також відстежувати коло осіб, які могли перебувати у контакті з хворими на COVID-19.

Якщо ця невтішна статистика буде зберігатися, пом’якшення карантину, яке передбачає відновлення роботи громадського транспорту, може й не відбутися.

Інспектори департаменту муніципальної варти сьогодні обстежували заклади громадського харчування, зокрема літні тераси кафе та ресторанів. В цілому, порушень не виявлено. З дотриманням встановлених правил працюють і ринки міста. Лише на ринку «Центральний» сьогодні зафіксували кілька порушень.

За даними управління охорони здоров’я міської ради та Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України, станом на 20 травня 2020 року, у Волинській області зареєстровано 676 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції. За минулу добу додався 41 новий випадок. У Луцьку зафіксовано 140 випадків захворювання на коронавірус, з них 5-летальних. Окрім цього, до сімейних лікарів звернулись 119 лучан, у яких діагностували грип та ГРВІ, з них 60 дітей.

Аналізуючи ситуацію із захворюваністю, секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт наголосив: «За минулу добу на Волині значно побільшало хворих на COVID-19. Якщо ця невтішна статистика буде зберігатися, пом’якшення карантину, яке передбачає відновлення роботи громадського транспорту, може й не відбутися. Сьогодні про це уже повідомив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов. Ця ситуація вимагає від нас максимально серйозного відношення, адже Луцьк - невід’ємна частина Волинської області. Із першим етапом послаблення карантину контактів між людьми побільшало, тому відповідальність за власне здоров’я лежить на кожному з нас. Хвороба підступна, вона не обирає ні за віком, ні за соціальним статусом. Самодисципліна, дотримання правил санітарної безпеки, а у випадку захворювання - оперативне відстеження контактних осіб — у такий спосіб вдасться запобігти розповсюдженню інфекції серед населення», - сказав він.

Джерело: Луцька міська рада.
Telegram Channel