Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
В селі Нуйно Камінь-Каширського району незабаром запрацює нова амбулаторія

Тепер у Нуйно сучасна амбулаторія з власною автономною електростанцією та розміткою для незрячих людей.

Фото voladm.gov.ua.

В селі Нуйно Камінь-Каширського району незабаром запрацює нова амбулаторія

Її загальна кошторисна вартість – більше 7 мільйонів гривень

Голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко 19 травня 2020-го року здійснив робочу поїздку у Камінь-Каширський район, аби ознайомитися із станом охорони здоров’я у сільській місцевості. Серед об’єктів, які відвідав – амбулаторія села Нуйно, яку реконструювали на кошти субпроєкту «Вдосконалення медичної допомоги хворим із хворобами системи кровообігу у Волинській області», інформує Волинська ОДА.

Реконструкцію амбулаторії загальної практики-сімейної медицини вже завершили. Нині для старту роботи необхідно лише завершити оформлення документації.

Розпочали роботи у минулому році. Від старого приміщення фельдшерсько-акушерського пункту фактично лишився лише каркас.  

Як розповів Нуйнівський сільський голова Віталій Ярощук, розпочали роботи у минулому році. Від старого приміщення фельдшерсько-акушерського пункту фактично лишився лише каркас. А тепер – це нова сучасна споруда з власною автономною електростанцією та розміткою для незрячих людей. Загальна кошторисна вартість – більше 7 мільйонів гривень.

«Це капітальне будівництво майже «з нуля». Повністю знімали покрівлю, покладено десятисантиметрове утеплення. Тепер це нова сучасна будівля. Якщо чесно, то ми не сподівалися, що воно такою буде. Бо фактично за 12 місяців реалізували такий проект. Сільська рада долучилася та допомагала побутовою допомогою. В селі Нуйно проживає 1650 чоловік, але обслуговуватимуть також й сусіднє село Залісся, тож обслуговувати буде кого. Люди дуже задоволені», – відзначив Віталій Ярощук.

Telegram Channel