Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Фермер вирощує екзотичні рослини органічним способом

Фермер впевнений, що орання руйнує грунт, знищує мікрофлору та дощових черв’яків.

Фото agronews.ua.

Фермер вирощує екзотичні рослини органічним способом

Фермер з Луганщини Олексій Бут вирощує органічним способом екзотичні рослини на своєму городі

Олексій Бут вперше задумався над цим у 2005 році, коли вступив до клубу органічного землеробства. Сьогодні він розповсюджує свій досвід роботи на землі серед земляків. Про це повідомляє troyitske.city, пише agronews.ua.

«Спочатку дивувало, як можна без хімічних препаратів вирощувати урожаї овочів та фруктів навіть вищі, ніж з ними. Знайомі в успіх не вірили, вважали це марною тратою часу. Першими кроками до впровадження екологічних технологій стали відмова від орання землі, використання біопрепаратів та мульчування грунту», – каже фермер.

На його ділянці з’явилася чуфа, гумі, лохина, годжі, середньоазіатська квасоля «Маш», чорний кмин, фацелія, амарант. 

Він зазначив, що орання руйнує грунт, знищує мікрофлору, дощових черв’яків, наших безкоштовних помічників, що покращують родючість грунту. Разом з відмовою від орання почав мульчування всіх культур на ділянці від картоплі до суниць. Крім того, що городник вирощував по-новому огірки та помідори, він почав виписувати у виданнях та інтернеті різні екзотичні рослини.

«Якісь зацікавили тим, що мають красиві квіти, інші — бо корисні для здоров’я», – наголосив фермер. Так на його ділянці з’явилася чуфа, гумі, лохина, годжі, середньоазіатська квасоля «Маш», чорний кмин, фацелія, амарант.

Telegram Channel