Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Камінь-Каширські лісівники показали місця поховань, за якими доглядають

Волинські лісівники не тільки плекають ліс, а й бережуть пам'ять...

Фото Волиньліс.

Камінь-Каширські лісівники показали місця поховань, за якими доглядають

Серед місць поховань, за якими доглядають волинські лісівники – могили невідомих солдатів різних армій, різних воєн та конфліктів

 

 Є чимало меморіальних місць, про трагедії яких ще пам’ятають старожили. Лісівники ніколи не розділяли такі місця за жодною приналежністю. Адже це шана і пам’ять, які потрібні живим.

Місцеві старожили  розказують, що тут було страчено біля 10 людей. Щоб зберегти це місце і не втратити орієнтири, люди висадили тут берізки.

Лісничий Сошичненского лісництва ДП «СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» Борис Назаревич показує місце поховання українських патріотів, яке знаходиться у 29-му кварталі. Це – пам’ятний знак від вдячних нащадків – полеглим за волю України воїнам УПА. Саме тут місце їх розстрілу та поховання. Місцеві старожили  розказують, що тут було страчено біля 10 людей. Щоб зберегти це місце і не втратити орієнтири, люди висадили тут берізки. Нині про це місце дбають лісівники спільно з керівництвом та небайдужими мешканцями Сошичненської ОТГ.

Квартал 46, виділ 7. Урочище Майдан. Місце береже згадку про ще одну трагедію. На місці розстрілу поляків фашистами під час Другої світової війни встановлено обеліск. І хоча сам знак уже старий, але підтримується в належному стані лісівниками спільно з представниками ОТГ.

Пресслужба Волинського ОУЛМГ.

Волинські лісівники не тільки плекають ліс, а й бережуть пам'ять...
 
Джерело: Пресслужба Волинського ОУЛМГ.
Telegram Channel