Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На закупівлю засобів захисту для луцьких дитсадків буде витрачено не менше 1 млн гривень – Лещенко

Управління освіти готує дитсадки до прийому дітей.

Фото slk.kh.ua.

На закупівлю засобів захисту для луцьких дитсадків буде витрачено не менше 1 млн гривень – Лещенко

Частина необхідного уже закуплена, нині управління освіти займається придбанням безконтактних термометрів

На закупівлю необхідних засобів захисту від коронавірусної інфекції для луцьких дитячих садочків буде витрачено близько 1 млн гривень. Про це «Газеті Волинь» повідомила Зиновія Лещенко, начальниця управління освіти Луцької міської ради.

Лещенко розповіла, що частина із передбачених засобів уже закуплена (рукавички, маски, дезінфікатори, антисептики). Нині потрібно купити безконтактні термометри або скринінги.

«Ми порахували, що їх необхідно 420 штук для дитсадків і ще 30 для проведення ЗНО», – повідомила Лещенко. Дата відкриття дошкільних закладів, зауважила посадовець, залежить від зниження статистики щодо інфікованих коронавірусом в місті. 

Дата відкриття дошкільних закладів, зауважила посадовець, залежить від зниження статистики щодо інфікованих коронавірусом в місті. 

Лещенко також розповіла, що при потребі (і якщо залишаться кошти) для дитсадків куплять ще й кварцові лампи. 

Найбільше, чим переймається начальниця управління освіти щодо теми «відкриття дитсадків», це сумлінністю і відповідальністю батьків: «Важливо, щоб батьки розуміли, що якщо у дитини є хоч найменші ознаки поганого самопочуття, то ліпше її кілька днів потримати вдома, щоб не піддавати небезпеці інших».

Крім того, вона наголосила, що категорично заборонила вихователям збирати будь-які кошти з батьків, хіба що ті самі вирішать здати благодійні внески.

Telegram Channel