Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Княгининівська ОТГ звернулася до держвлади з вимогою залишити їй статус самостійної

Мешканці громади не згідні з рішенням обласної та державної влади.

Фото Княгининівської громади / фейсбук.

Княгининівська ОТГ звернулася до держвлади з вимогою залишити їй статус самостійної

Рішення про звернення депутати прийняли у неділю

В неділю 24.05.2020р. була скликана позачергова сесія, на якій рада спільним одноголосним рішенням вирішила звернутись з відповідними листами до Президента України Володимира Зеленського, Верховної ради України та Кабінету Міністрів України, щодо існування Княгининівської ОТГ як самостійної територіальної громади у Волинській області. Про це йдеться на сторінці територіальної громади у фейсбуці.

«Після ігнорування облдержадміністрацією прохань жителів нашої громади, які прийшли на зустріч в п'ятницю 22.05, депутатський корпус Княгининівської ОТГ вирішив не зупинятися і діяти далі, відповідно до чинного законодавства України», – йдеться в повідомленні.

Представник громади Галина Волянюк виклала також фото затвердженого звернення. 

У документі йдеться про те, що Княгининівська громада категорично не згідна з рішенням уряду 13 травня, яким затверджено Перспективний план формування територій громад Волині.

Депутати вимагають План скасувати й змінити його, залишивши згадану ОТГ в межах юрисдикції рад, які до неї входять, тобто Княгининівської, Іванчицівської та Рокинівської сільрад.

 

 За затвердженим раніше Планом Княгининівська громада була включена до Луцької ОТГ.

Telegram Channel