Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Волинські рибпатрульні викрили 4️5️ порушень правил рибальства (Фото)

Рибу і знаряддя вилову вилучено.

Фото: Волинський рибоохоронний патруль.

Волинські рибпатрульні викрили 4️5️ порушень правил рибальства (Фото)

У період з 18 по 25 травня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля склали 35 протоколів за порушення правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП) та вісім – за грубі порушення (ч. 4 ст. 85 КУпАП). Оформлено два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна

«За даний період на порушників накладено 1 785 грн штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Збитки, завдані рибному господарству, склали 4 988 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 12 кг водних біоресурсів. Також вилучено 12 од. заборонених знарядь лову та ще 15 од. – за актами безхазяйного майна», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Порушники встигли виловити рибу: щука - 2 екз. та в’юн - 2 екз. Оскільки водні біоресурси перебували у живому стані, здійснено їх випуск у природне середовище.

Для прикладу, 22 травня державні інспектори провели спільний рибоохоронний рейд з працівниками Турійського відділення поліції ГУНП у Волинській області. Так, на меліоративному каналі поблизу с. Новий Двір Турійського району Волинської області виявлено грубе порушення рибальства. Двоє громадян здійснювали вилов риби забороненим знаряддям, виготовленим із сіткоснастевих матеріалів, яке не передбачене Правилами рибальства. Порушники встигли виловити рибу: щука - 2 екз. та в’юн - 2 екз. Оскільки водні біоресурси перебували у живому стані, здійснено їх випуск у природне середовище.

 

 На осіб складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районного суду для притягнення порушників до відповідальності.

24 травня рибпатрульні викрили аналогічні правопорушення. Інцидент стався на р. Оконка, поблизу с. Новосілки Маневицького району Волинської області. Троє громадян здійснювали вилов риби трьома мисиновими сітками. Завдяки оперативним діям працівників рибпатруля порушники не встигли завдати шкоди рибному господарству.

 

 На викритих громадян складено адміністративні протоколи за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до суду для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучено.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Джерело: Волинський рибоохоронний патруль
Telegram Channel