Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У чемпіона-армреслера з Маневиччини замість спортзалу – власне подвір’я

У 22-річного рукоборця Андрія Мефаніка вже ціла низка перемог у спортивних змаганнях.

Фото із ФБ-сторінки Богдана ХМЕЛЯРА.

У чемпіона-армреслера з Маневиччини замість спортзалу – власне подвір’я

Закриття тренажерного залу – не привід втрачати форму для Андрія Мефаніка із села Череваха Маневицького району. Комплекс силових вправ на турніку, біг і домашня силова гімнастика – невід'ємні складові кожного «карантинного дня» кандидата у майстри спорту

У 22-річного рукоборця Андрія Мефаніка вже ціла низка перемог у спортивних змаганнях. Зокрема, за останній рік він став бронзовим призером всеукраїнського турніру з армреслінгу «Кубок Західної України», переможцем чемпіонату Рівненщини із армспорту та срібним призером фестивалю фізичної культури та спорту між сільськими радами Маневиччини.

Андрій ще з березня на карантині в рідному селі Череваха. Хлопець, який до цього жив у Рівному і постійно займався в спортзалі із тренером, нині проводить тренування в домашніх умовах.

– Коли ти справді хочеш досягти якихось результатів в армреслінгу і загалом в спорті, мусиш пам’ятати, що тобі необхідні регулярні фізичні навантаження. Я з дитинства на турніку. На даний час підтягуюся по 35 разів. Щось, звичайно, й генетично успадкував, та розвиваюся в спортивному плані все життя, ─ ділиться хлопець, який зараз навчається на за спеціальністю «Геодезія та землеустрій» у Рівненському коледжі Національного університету біоресурсів і природокористування України.

У 22-річного рукоборця Андрія Мефаніка вже ціла низка перемог у спортивних змаганнях.

Андрій регулярно займався в тренажерному залі, брав участь в багатьох змаганнях з важкої та легкої атлетики, і йому довірили представити коледж у змаганнях із армспорту між рівненськими навчальними закладами.

─ Після того, як я здолав кандидата у майстри спорту з армреслінгу, відомий тренер Олександр Комаревич запропонув мені займатися у нього в секції рукоборства, ─ розповідає Андрій.

Так, власне, хлопець і потрапив у професійний спорт, ставши учнем заслуженого тренера України Олександра Комаревича, серед вихованців якого були й чемпіони Європи та світу з армреслінгу. А позаймавшись лише місяць із тренером, молодий силач став бронзовим призером масштабного всеукраїнського турніру з армреслінгу «Кубок Західної України» .

Андрій планує і надалі опановувати інженерну спеціальність, водночас займаючись і тренуваннями, аби підвищувати рівень своїх спортивних досягнень. Тому й в умовах карантину хлопець не засиджується, а посилено працює над своєї фізичною формою, пам’ятаючи, що попереду у нього – підкорення ще багатьох спортивних вершин.

Юлія МУЗИКА.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel