Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У зоні ООС помер комбриг 1-ї танкової бригади

У травні цього ж року підполковника було нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Фото: 1 окрема танкова Сіверська бригада.

У зоні ООС помер комбриг 1-ї танкової бригади

Підполковник Юрій Межаков обіймав посаду з 2019 року

У четвер, 28 травня, у зоні проведення Операції об’єднаних сил помер командир 1-ї окремої танкової Сіверської бригади Юрій Межаков.

Про це повідомили у пресслужбі бригади.

«28 травня в районі проведення операції Об’єднаних сил перестало битися серце Юрія Межакова. Зупинилося серце патріота, воїна, захисника Батьківщини…  Він віддав своє життя за те, у що вірив, чим жив, – за мир і свободу України, за гідність і волю українського народу», – написали на сторінці бригади у Facebook.

У травні цього ж року підполковника було нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Юрій Межаков обійняв посаду командира бригади у 2019-му. У травні цього ж року підполковника було нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня. У нього залишилися дружина, син та донька.

1-ша окрема танкова Сіверська бригада воює проти російської агресії з березня 2014 року. У липні 2014-го військовослужбовців перекинули в Луганську область, де вони брали участь у боях за Луганський аеропорт. Саме тоді відбулося бойове хрещення бригади – під час прориву кільця оточення довкола летовища і створення до нього транспортного коридору.

Після цього бригаду відправили на Донецький напрямок, де тривали бої за Донецький аеропорт та Дебальцеве. Саме там військовослужбовцям 1-ї танкової довелося воювати із російськими танкістами, зокрема, 5-ю танковою бригадою ЗС РФ.

Telegram Channel