Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Як волинських хлопців призиватимуть в армію цього літа

У законі про військовий обов'язок і військову службу досі вказано, що призову підлягають юнаки з 18 років.

Фото Flickr.

Як волинських хлопців призиватимуть в армію цього літа

Головне управління персоналу Генерального штабу Збройних сил України оприлюднило роз'яснення щодо організації призову на строкову військову службу в травні-липні 2020 року

У повідомленні Міноборони вказано, що, згідно зі ст. 65 Конституції, захист незалежності та територіальної цілісності України є обов'язком громадян країни. Організація підготовки та проведення призову на строкову військову службу здійснюється міськими (районними) державними адміністраціями (виконавчими органами міських рад) у взаємодії з міськими (районними) військовими комісаріатами (територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки).

Розпорядженням уряду від 26 лютого 2020 року визначено, що призов громадян України віком 18-19 років проводиться за їхнім бажанням, за письмовою заявою.

Так, на строкову військову службу призиваються придатні для цього за станом здоров'я громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Крім того, розпорядженням уряду від 26 лютого 2020 року визначено, що призов громадян України віком 18-19 років проводиться за їхнім бажанням, за письмовою заявою.

Нагадаємо, призов в армію з 20 років було введено з 2015 року. Тоді ж вік призову підвищили до 27 років.

Telegram Channel