Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинські лікарні отримали чергову партію допомоги від Фонду Порошенка

Андрій Парубій здійснив уже кілька поїздок із благодійною допомогою на Волинь.

Фото ЄС.

Волинські лікарні отримали чергову партію допомоги від Фонду Порошенка

29 травня народний депутат України від фракції «Європейська Солідарність» Андрій Парубій завітав на Волинь, щоб передати лікарням у Горохові, Маневичах та Камені-Каширському засоби індивідуального захисту та пульсоксиметри від Фонду Петра Порошенка

Разом із партійцями Горохівського осередку «Європейської Солідарності» Андрій Парубій передав сто захисних костюмів та п’ять пульсоксиметрів КНП «Горохівська центральна районна лікарня». Директор медичної установи Валерій Коба ознайомив представників партії із ситуацією, яка склалася у Горохівському районі у зв’язку із поширенням коронавірусної інфекції. Крім того, саме у цій лікарні був зафіксований спалах захворювання на COVID-19 серед медичного персоналу, тому засоби захисту для лікарів є дуже необхідними.

«Щиро дякуємо за надану допомогу в боротьбі з коронавірусом. Для захисту наших працівників засоби індивідуального захисту – це суттєва підтримка, тому що отримані комбінезони будуть служити довше. Ми дійсно тішимося з цієї допомоги і від імені всього нашого персоналу я висловлюю подяку Фонду Петра Порошенка і бажаю натхнення в такій важливій на сьогоднішній день справі» – розповів Валерій Коба.

Ми дійсно тішимося з цієї допомоги і від імені всього нашого персоналу я висловлюю подяку Фонду Петра Порошенка і бажаю натхнення в такій важливій на сьогоднішній день справі.

Допомогу від Фонду Порошенка отримала і Маневицька центральна районна лікарня. Для установи партійці також передали сто захисних костюмів та п’ять пульсоксиметрів. Голова Маневицького районного осередку партії «Європейська Солідарність», голова Маневицької районної ради Анатолій Мельник зазначив, що партія та Фонд дуже швидко відреагували на його запит стосовно передачі засобів індивідуального захисту для медиків Маневиччини. Член Ради Волинської територіальної організації партії Юрій Моклиця зауважив, що для лікарні в Маневичах було важливо передати і пульсоксиметри, які дозволяють визначити зниження рівня кисню в крові, що є одним із «прихованих» симптомів COVID-19. Директор медичного закладу Олег Бегаль надав Андрію Парубію актуальну інформацію щодо кількості зафіксованих випадків захворювання на коронавірус у районі та висловив сподівання, що пандемія піде на спад, але на даному етапі захисні костюми є справді вчасною підтримкою для лікарні.

 

 «Дякуємо Андрію Володимировичу та «Європейській Солідарності» за надану благодійну допомогу. Справа в тому, що ми живемо в такий час, що ці засоби захисту, які будуть використані персоналом у боротьбі з коронавірусною інфекцією, є дійсно потрібними» – зазначив Олег Бегаль.

Голова Волинської територіальної організації партії «Європейська Солідарність» Іван Мирка передав засоби захисту від Фонду Порошенка медичним установам у Камені-Каширському. КНП «Камінь-Каширський центр первинної медико-санітарної допомоги» та КНП «Камінь-Каширська центральна районна лікарня» загалом отримали 150 захисних костюмів та п’ять пульсоксиметрів.

 

 «Дякую за надану благодійну допомогу. Костюми індивідуального захисту є дуже необхідними для наших сімейних лікарів, які стоять у перших рядах боротьби з пандемією COVID-19» –  заявив заступник директора Камінь-Каширського ЦПМСД Василь Каширець.

 «Від імені адміністрації хочу подякувати за благодійну допомогу, надану нашій лікарні. Вона знадобиться нашим медичним працівникам, які надають допомогу при виявленні хворих з COVID-19» – зазначила заступниця директора Камінь-Каширської ЦРЛ Тамара Овсієнко.

Персонал центральної районної лікарні високо оцінив отримані захисні костюми. Медичні працівники розповіли, що костюми є високої якості та надійно захистять їх під час роботи з хворими.

Персонал центральної районної лікарні високо оцінив отримані захисні костюми. Медичні працівники розповіли, що костюми є високої якості та надійно захистять їх під час роботи з хворими.

«Раніше ми вже передали засоби індивідуального захисту для лікарень першої хвилі, які приймають хворих на коронавірус. Сьогодні ми завітали до медзакладів, які приймають людей із різними захворюваннями та симптомами, серед яких можуть бути і потенційні пацієнти з COVID-19. Саме тому важливо захистити медичний персонал цих установ, адже там і виникають спалахи інфікування медпрацівників. До нас звернулися лікарні Горохова, Маневичів та Каменя-Каширського, а Фонд Порошенка та партія оперативно відреагували на їх звернення. Сподіваюся, що наші дії допоможуть убезпечити лікарів» – розповів Голова Волинської територіальної організації партії «Європейська Солідарність» Іван Мирка за результатами відвідин волинських лікарень.

 

 «Ми здійснили чергову поїздку до районних лікарень Волинської області з метою передачі, в першу чергу, захисних костюмів для медичних працівників. Останнім часом у деяких районах поширення інфекції активізувалося, тому зараз дуже важливо, щоб лікарі були захищеними та могли повноцінно надавати допомогу пацієнтам. Я дуже сподіваюся, що інфекція оминатиме волинян, але у випадку, якщо буде необхідність у допомозі, лікарі, забезпечені засобами захисту, зможуть забезпечити ефективне лікування хворих. «Європейська Солідарність» та Фонд Порошенка і надалі будуть підтримувати лікарів як на Волині, так і в усій Україні» – заявив Андрій Парубій під час свого візиту до медичних установ Волинської області.

 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel