Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Торговці виступили проти посилення карантину у Вараші

Розмови з підприємцями були гарячими.

Фото прес-служби Вараської міськради.

Торговці виступили проти посилення карантину у Вараші

Вони провели пікет під міською радою і добилися відміни рішення про посилення карантину

 У Вараші вирішили ввести більш жорсткі карантинні заходи у зв'язку з різким збільшенням хворих на COVID-19. Відповідне рішення прийняла міська комісія технолого-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, передають «Вісті Рівненщини».

Говорить міський голова Вараша Сергій Анощенко: «На даний час у нас зареєстровано 25 випадків захворювання на коронавірусну хворобу (1 з них - летальний, 2 пацієнти одужали). Також поруч в селі Собішиці зафіксовано зростання кількості хворих на цю недугу. Відтак ми вирішили закрити ринки, перукарні, літні кафе, тобто повернутись до І-го етапу карантину. І щоб не допустити значного розповсюдження інфекції, ми прийняли ці заходи безпеки».

Невдовзі під тиском приватних підприємців довелося скасувати посилення карантину. Передував цьому ранковий пікет під Вараською міською радою. Торговці виступили проти посилення карантину у місті, яке напередодні прийняла міська комісія.

Але невдовзі під тиском приватних підприємців довелося скасувати посилення карантину. Передував цьому ранковий пікет під Вараською міською радою. Торговці виступили проти посилення карантину у місті, яке напередодні прийняла міська комісія ТЕБ і НС.

Під час позачергового засідання комісії виникла дискусія щодо дотримання санітарних норм у місті, зокрема, на місцевому ринку. Члени комісії зазначали, що скупчення людей, коли відбувається ріст інфікованих – небезпечне. Також йшлось про те, що після І етапу послаблення карантину заклади торгівлі і надання інших послуг часто нехтували заходами безпеки. Втім підприємці заявили, що самостійно готові посилити контроль за цим.

У підсумку більшістю голосів комісія скасувала пункт №1 свого рішення від 31 травня, яким передбачалось заборонити до 14 червня ц.р. на території Вараської міської ОТГ роботу речових і продуктових ринків, торговельних закладів, кіосків, МАФів, павільйонів, пересувних засобів торгівлі, торговельних і торгово-розважальних центрів, ресторанів, кафе, кав’ярень, ломбардів, обмінників валюти, лазень, басейнів, тренажерних залів, фітнес-центрів, бібліотек, перукарень, салонів краси.

Валентин СТАВСЬКИЙ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel