Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Рівненський обласний госпіталь ветеранів отримав допомогу від поляків

Списки усіх придбаних товарів було узгоджено з представництвом фонду.

Фото прес-служби Рівненської ОДА.

Рівненський обласний госпіталь ветеранів отримав допомогу від поляків

Фонду міжнародної солідарності в Україні передав установі засоби індивідуального захисту та обладнання для боротьби з пандемією COVID-19

Благодійну допомогу від представництва Фонду міжнародної солідарності в Україні отримав Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни, що в селищі Клевань. Це засоби індивідуального захисту та обладнання для боротьби з пандемією COVID-19.

– Благодійну допомогу надають за рахунок коштів міністерства закордонних справ Республіки Польща. Її розмір – понад 280 тисяч гривень, – говорить консул Республіки Польща у Луцьку Пьотр Матусяк. – Вона спрямована на захист лікарів, адже вони на передовій борютьби з пандемією. Це нелегкий час не лише для України, а й усього світу. Тому ми маємо підтримувати один одного.

Зокрема, Рівненському госпіталю передали 500 респіраторів FFP-3, 100 захисних багаторазових комбінезонів, 1500 пар захисних рукавичок, 50 захисних окулярів, засоби дезінфекції, 3 пульсоксиметри, 2 електровідсмоктувачі, концентратор кисню і дефібрилятор.

Рівненському госпіталю передали 500 респіраторів FFP-3, 100 захисних багаторазових комбінезонів, 1500 пар захисних рукавичок, 50 захисних окулярів, засоби дезінфекції, 3 пульсоксиметри, 2 електровідсмоктувачі, концентратор кисню і дефібрилятор. 

За словами начальника госпіталю Андрія Бурачика, списки усіх придбаних товарів було узгоджено з представництвом фонду. Допомога буде розподілена між приймальним, реанімаційним і реабілітаційним відділеннями. Там лікують пацієнтів з важкими черепно-мозковими і спинальними травмами.

– У нас налагоджена співпраця з польською стороною, за що ми щиро вдячні. Хоча пандемія стрімко крокує і Польщею, наші сусіди не забувають про нас, – зазначив перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації Сергій Подолін. – Заклади охорони здоров’я ми підтримуємо за рахунок коштів обласного і місцевих бюджетів і фондів, соціально відповідальних бізнесменів і підприємців і просто небайдужих громадян.

Представництво польського фонду міжнародної солідарності реалізує програму підтримки у протидії COVID-19 лікарень у Волинській, Львівській, Рівненській, Житомирській, Вінницькій, Чернігівській областях і Києві.

Валентин СТАВСЬКИЙ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel