Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Камінь-Каширщині обрали учнів – стипендіатів районної та міської рад

Марко Мотлюк здобув два призових місця на обласному етапі олімпіади (з інформатики та з математики).

Фото polissia.net.

На Камінь-Каширщині обрали учнів – стипендіатів районної та міської рад

Відзначили Івана Бороха, Катерину Федчик, Марка Мотлюка

За результатами здобутків у 2019/2020 навчальному році вже визначили учнів, які у наступному році отримуватимуть винагороду за інтелектуальну працю. Про це повідомляє камінь-каширська газета «Полісся».

Адже, як сказав Август Бебель: «Генії не падають з неба, вони повинні мати можливість отримати освіту й мати умови для розвитку». Тож щороку депутати розглядають нові подання відділу освіти та схвалюють рішення про підтримку переможців багатьох інтелектуальних змагань різних рівнів грошовими виплатами. Таким чином стипендіатами міської ради стали учні 11 курсу ліцею математичного профілю НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня-ліцей» №1 ім. Євгена Шабліовського міста Камінь-Каширський — Іван Борох та Катерина Федчик.

Таким чином стипендіатами міської ради стали учні 11 курсу ліцею математичного профілю НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня-ліцей» №1 ім. Євгена Шабліовського міста Камінь-Каширський — Іван Борох та Катерина Федчик. Райрада призначила іменну стипендію Євгена Шабліовського учневі 10-го класу НВК № 1 міста Камінь-Каширський Марку Мотлюку.

Іван за час навчання у НВК №1 зарекомендував себе ерудованим та здібним учнем. Цьогоріч він здобув перемогу в обласній олімпіаді з економіки (1 місце) та двох районних (1 місце з економіки та інформатики). До речі, юнак виявляє інтерес до наукових досліджень, любить експериментувати. Він брав участь в обласному конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт Волинського відділення Малої академії наук у секції «Економічна теорія та історія економічної думки».

Катерина має високі знання з багатьох наук. У цьому навчальному році вона здобула два призових місця у другому етапі Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури, а також на мовно-літературному конкурсі ім. Т.Шевченка. Завдяки цим перемогам вона змогла продовжити боротьбу, і вже у третьому етапі (на обласному рівні) ліцеїстка посіла другі місця. А також була учасником ІV (фінального) етапу Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка.

Районна рада призначила іменну стипендію Євгена Шабліовського учневі 10-го класу НВК № 1 міста Камінь-Каширський Марку Мотлюку. Юнак у 2019-2020 навчальному році здобув два призових місця в обласному етапі (2 місце з інформатики та 3-тє – з математики). Результативно виступив в обласному конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт Волинського відділення Малої академії наук та виборов 3 місце у секції «Математичне моделювання». Здобув три призових місця в районному етапі (1-е місце з математики та інформатики, 2-е – з фізики). Про це повідомляє камінь-каширська газета «Полісся»

Telegram Channel