Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Сільським лікарям Волині придбають 47 нових позашляховиків

У минулому році по цій програмі вже придбали 15 автомобілів.

Фото Укрінформ.

Сільським лікарям Волині придбають 47 нових позашляховиків

Тендери на придбання службових автомобілі марки Renault Duster для медичних працівників амбулаторій загальної практики сімейної медицини, оголосять днями у Волинській облдержадміністрації

На ці потреби на Волинь надійшла субвенція із державного бюджету місцевим бюджетам у розмірі 23 мільйони 500 тисяч гривень. За державні кошти придбають 47 нових автомобілів-позашляховиків, повідомляє stvadm.gov.ua з посиланням на Управління інформаційної політики та цифрової трансформації Волинської ОДА.

«Цього року ми націлені завершити будівництво 6-ти амбулаторій нового типу та укомплектувати їх новенькими авто. Ще 41 службовий автомобіль придбаємо і передамо у діючі амбулаторії 16-ти районів області. Новий транспорт дозволить сімейним лікарям безперешкодно виїхати на прийом до пацієнтів у найвіддаленіші села, особливо, якщо вони за станом здоров’я не можуть самі відвідати амбулаторію. Зараз, у часи епідемії коронавірусу, як ніколи раніше, усі оцінили наскільки важливо швидко і якісно та вчасно надати медичну допомогу. Тому нові реалії сільської медицини мають всі шанси спростити життя людей, які раніше змушені були долати десятки кілометрів, аби отримати кваліфіковану допомогу лікаря», - зазначив голова ОДА Юрій Погуляйко.

Цього року ми націлені завершити будівництво 6-ти амбулаторій нового типу та укомплектувати їх новенькими авто. Ще 41 службовий автомобіль придбаємо і передамо у діючі амбулаторії 16-ти районів області.  

Цього року службовий транспорт запланували придбати для медичних працівників амбулаторій загальної практики сімейної медицини таких населених пунктів Волині:
у Ківерцівському районі с.Журавичі, с.Дерно та смт.Цумань;
у Маневицькому районі с.Красноволя, с.Цміни, смт.Колики, с.Боровичі, с.Прилісне;
у Рожищенському районі: с. Сокіл, с.Щурин, с.Переспа;
у Любомльському районі:с.Головне, с.Згорани, с.Олеськ, с.Почапи;
у Ковельському районі: с.Дубове, с.Заріччя, смт.Голоби, с.Облапи, с.Поворськ;
у Володимир-Волинському районі: с.Зимне, с.Березовичі;
у Горохівському районі: с.Підбереззя, с.Бужани, с.Шклінь;
у Камінь-Каширському районі: с.Бузаки, с.Хотешів, с.Тоболи, с.Видерта;
у Ратнівському районі: с.Гірники, с.Жиричі, с.Межисить, с.Самари;
у Старовижівський районі: с. Буцинь, с.Мизове;
у Турійському районі: с.Купичів, с.Луків;
у Любешівському районі: смт.Любешів, с.Ветли;
у Луцькому районі: с.Забороль, смт.Рокині, смт.Торчин;
у Іваничівському районі: с.Старий Порицьк, с.Промів;
у Локачинському районі: смт.Привітне;
у Шацькому районі: смт.Шацьк.

Згідно технічних вимог Департамент інфраструктури Волинської ОДА планує закупити нові (не раніше 2019 року випуску) автомобілі Renault Duster 1,6 Life 4х2 МТ білого кольору або еквівалент з гарантійним терміном не менше 5 років.

У минулому році по цій програмі вже придбали 15 автомобілів, які вже допомагають обслуговувати сільське населення працівникам амбулаторій сімейної медицини.

Telegram Channel