Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Кожного пацієнта Волинської обласної лікарні тестуватимуть на коронавірус  (Відео)

Масове тестування покликане попередити створення нових осередків короанвірусу у відділеннях клініки.

Фото УП.

Кожного пацієнта Волинської обласної лікарні тестуватимуть на коронавірус (Відео)

Кожного пацієнта, який поступає у Волинську обласну клінічну лікарню, перевіряють на коронавірусну інфекцію за допомогою ІФА-тестування

Про це розповів виконувач обов'язків директора Волинської обласної клінічної лікарні Олександр Дудар, пише ІА Конкурент.

Відтепер кожному пацієнтові, який лягає на лікування у Волинську обласну клінічну лікарню, будуть проводити імуноферементний аналіз на коронавірус – ІФА – додаткове дослідження пацієнта, яке показує наявність певних видів антитіл в організмі. Цей тест не передбачає пошук самого вірусу, а лише визначає здатність організму протистояти інфекції. Від результатів залежатиме, чи лікуватимуть пацієнта в інфекційному госпіталі, чи хворий зможе перебувати у звичайному відділенні. Потребу в подальшому ПЛР-тесті визначатиме лікар.

Інфікуватися під час аналізу неможливо, оскільки, по-перше, всі інструменти для забору стерильні, а по-друге, коронавірус COVID-19 не плаває в крові – у крові визначають антитіла.

Зі слів в. о. директора Волинської обласної клінічної лікарні Олександра Дударя, кожного пацієнта, який поступає у лікарню, потрібно розглядати як потенційно інфікованого.

«Це забезпечить, передусім, безпеку в плані розповсюдження коронавірусної хвороби та створення нових осередків у відділеннях клініки. Лабораторія обласної клінічної лікарні забезпечуватиме на 100% потребу для пацієнтів, які поступають в ургентному порядку. Також, згідно із наказами МОЗу, ми повинні надавати допомогу і проводити планові оперативні втручання тим пацієнтам, в яких відстрочення планових операцій може призвести до незворотніх змін в його здоров'ї», – розповів керівник медзакладу.

Для імуноферементного аналізу на коронавірус у пацієнтів беруть кров із вени. Інфікуватися під час аналізу неможливо, оскільки, по-перше, всі інструменти для забору стерильні, а по-друге, коронавірус COVID-19 не плаває в крові – у крові визначають антитіла.

Джерело: ІА Конкурент.
Telegram Channel