Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Померла дружина Сергія Параджанова – Світлана Щербатюк-Параджанова

Немає слів...

Фото Facebook / Sergey Parajanov museum

Померла дружина Сергія Параджанова – Світлана Щербатюк-Параджанова

Влада вимагала від неї відректися від чоловіка, проте вона відмовилася це зробити...

Дружина легендарного режисера Сергія Параджанова - Світлана Щербатюк-Параджанова померла на 82-му році життя в Києві в суботу, 6 червня.

Останні роки вона жила разом з сином Суреном Параджановим у власній квартирі на вулиці Пирогова, 2 в центрі столиці, повідомляє day.kyiv.ua з посиланням на Рупор.

Про смерть пані Світлани повідомив кінотеатр «Ліра» в Facebook.

«На жаль, змушені повідомити сумну звістку. Сьогодні, 6 червня 2020 року, відійшла у вічність Світлана Щербатюк - дружина Сергія Параджанова», - йдеться в повідомленні кінотеатру «Ліра».

Навіть коли вони офіційно розлучилися, вона залишилася для Сергія матір'ю його улюбленого сина Сурена.

У цей важкий день процитуємо кінознавця Оксану Мусієнко, яка в публікації «Роздуми над книжкою» Сповідь «згадує про своє знайомство зі Світланою Іванівною:

«З нею я познайомилася, вже навчаючись в університеті. А подружилися ми вже в інші часи, коли Сергій опинився за гратами. Мені прикро, коли в примітках до видань, присвячених майстру, читаєш:» С. Щербатюк, колишня дружина Параджанова «. Світлана ніколи не була» колишньої «. Навіть коли вони офіційно розлучилися, вона залишилася для Сергія матір'ю його улюбленого сина Сурена. І головне, її любов і підтримку він відчував всі роки ув'язнення. Може, без них він і не вижив би. Я про себе називала Світлану «декабристкою». Так, їй було що втрачати, коли вона відверто і неоднозначно заявила про те, що не збирається рвати відносини з батьком свого сина. Вона втратила роботу в університеті, де викладала російську для іноземців , стала «невиїзною». Але вона не припинила листування з ув'язненим, не перестала передавати в зону посилки і, головне, битися в усі двері, щоб хоч якось полегшити долю Сергія «.

Світлана Щербатюк-Параджанова народилася 5 вересня 1938 року. Дочка співробітників дипломатичних місій (зокрема, в Канаді). Заміж вийшла в 16 років, за фахом - перекладач, працювала, зокрема, викладачем російської мови для іноземців.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel