Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Ляшко розповів, які карантинні обмеження пом'якшать із 10 червня

Пом'якшення карантину в Україні почалося з 11 травня.

Фото pixabay.com.

Ляшко розповів, які карантинні обмеження пом'якшать із 10 червня

Проведення масових заходів в Україні можуть поновити з 10 червня, але з деякими обмеженнями, заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Тим часом на Волині й Рівненщині умови карантину зробили жорсткішими через збільшення кількості інфікованих

Із 10 червня в Україні можуть скасувати обмеження на проведення культурних та масових заходів, а також відновити роботу санаторіїв. Про це повідомляє заступник міністра охорони здоров'я – головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Його слова наводить верифікований МОЗ Telegram-канал «Коронавірус у регіонах».

«[10 червня] буде поступово відновлюватися проведення масових заходів. Перші культурні установи зможуть відкритися 10 червня, зараз ми дивимося, що саме підпаде під це відкриття, але знову-таки, з певними епідемічними обмеженнями. Зокрема, при відкритті буде обмеження – не більше однієї людини на 5,5 м²», – зазначив він.

Ляшко додав, що з 10 червня також дозволять відновити роботу санаторіїв. Водночас рішення про відкриття дитячих таборів ухвалюватимуть окремо, оскільки в таких закладах у літній період є ризик спалаху кишкових інфекцій.

Водночас рішення про відкриття дитячих таборів ухвалюватимуть окремо.

Карантин в Україні через коронавірусну інфекцію діє з 12 березня. Обмежувальні заходи тричі продовжували. З 11 травня в Україні розпочалося пом'якшення карантину. 20 травня Кабмін продовжив обмеження до 22 червня, але запровадив так званий адаптивний карантин: регіональна влада дістала право послаблювати карантинні заходи в разі поліпшення епідемічної ситуації. Після послаблення обмежувальних заходів у деяких областях, зокрема й на Волині, епідемічна ситуація погіршилася. Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов вважає, що «суспільство досить легковажно поставилося до рекомендацій МОЗ» – українці плутають послаблення карантину з його повним скасуванням.

Telegram Channel