Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Через тиск влади лікарня у Волновасі відмовилась приймати захисні костюми від Фонду Порошенка

«Лікарі відмовляються від можливості себе захистити, бо так захотів районний начальник».

Фото ЛБ.

Через тиск влади лікарня у Волновасі відмовилась приймати захисні костюми від Фонду Порошенка

Хоч перед тим… сама просила про них

Влада Зеленського позбавила медиків у Волновасі права на захист при роботі з хворими на коронавірус. Про це повідомив співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов у коментарі телеканалу «Прямий». «Сталася нечувана ситуація. Опорна лікарня для боротьби з коронавірусом, у якій є підтверджені випадки COVID-19, відмовилась приймати високоякісні, сертифіковані захисні костюми від Благодійного Фонду Петра Порошенка. І це дивно, адже саме ця лікарня написала звернення до Фонду з проханням захистити лікарів. Тому що це не політика, сьогодні всі мають об’єднуватися, щоб захистити медиків, які знаходяться на другій передовій – боротьби з вірусом», – сказав він.

Артур Герасимов.
Артур Герасимов.

 

І це дивно, адже саме ця лікарня написала звернення до Фонду з проханням захистити лікарів.

Політик наголосив, що, за його інформацією, медики були вимушені піти на відмову від гуманітарної допомоги через тиск з боку місцевої адміністрації: «Після того, як про звернення стало відомо райадміністрації пана Зеленського, вона натиснула на керівництво лікарні, яке відмовилося приймати захист лікарів. Не знаю, як це коментувати. Адже є звичайні людські цінності, є лікарі, які сьогодні незахищені. Сьогодні ми бачимо, що адміністраціям Зеленського начхати на медиків. Так само, як начхати на лікарів і пану Зеленському», – зазначив Герасимов.

Народний депутат підкреслив, що спочатку влада позбавила медиків права на страховку і не виплатили 300% доплати, а тепер позбавили права на захист. «Колектив і керівник лікарні звернулися, але після тиску райадміністрації Зеленського сьогодні відсутнє все керівництво лікарні й костюми не можуть бути передані», – сказав Герасимов.

КОМЕНТАР

Олександр ЧЕРНЕНКО, колишній голова Комітету виборців України:

«Лікарі відмовляються від можливості себе захистити, бо так захотів районний начальник. А районні начальники завжди тонко відчувають настрої начальників вище по вертикалі… Адмінресурс лишився в минулому? Поїдтьте у Волноваху і спитайте. І це ще місцеві вибори не почалися».

Джерело: Новинарня.
Telegram Channel