Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Зеленський – на питання про Бандеру: «Усі люди, які захищали незалежність України, є її героями»

Однозначної відповіді глава держави не дав.

Фото EPA/UPG.

Зеленський – на питання про Бандеру: «Усі люди, які захищали незалежність України, є її героями»

Водночас глава держави зауважив, що «у нас від героя до ворога - один крок»

На питання про місце лідера ОУН Степана Бандери в історії має відповісти час, вважає президент Володимир Зеленський.

Про це він заявив в інтерв'ю Українській правді, передає Цензор.НЕТ.

Не потрібно, на мою думку, провокувати українське суспільство і відповідати на питання, на які має відповісти час.

Відповідаючи на запитання, яка історична постать його найбільше захоплює, президент відповів: «Я з великою повагою ставлюся до Кравчука. Він дав Україні незалежність. Щоб там не було. Багато кажуть. Але хто такий Кравчук сьогодні? Він - перший президент України. Зрозуміло, що люди підтримали на референдумі. Все це зрозуміло. Але...»

«Дипломатія, перемовини й хитрість Богдана Хмельницкого – там у нього всього було дуже багато. Він воював, потім з ними сідав за стіл. Потім мирився, потім союзничав. Все викручував, що потім забрав назад до України. Є дуже багато різного про Богдана Хмельницького – щось домовився, комусь продався. Все це, знаєте, дрібниці, з яких не складається історія України», - додав Зеленський.

Відповідаючи на запитання, чи вважає він Бандеру героєм, Зеленський сказав, що всі люди, які захищали незалежність України, є її героями. «У нас від героя до ворога - один крок», - водночас зауважив він.

Зеленський наголосив, що на сході України немає однозначності у ставленні до історії Бандери. «Не потрібно, на мою думку, провокувати українське суспільство і відповідати на питання, на які має відповісти час», - заявив президент.

Telegram Channel