Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Сільська школа на Волині втретє виграла Веукраїнський конкурс від ЄС

Переможці 2020 року теж отримають запрошення на дводенний Форум мереж ЄС у листопаді 2020 року.

Фото із сайту Піддубцівської ЗОШ.

Сільська школа на Волині втретє виграла Веукраїнський конкурс від ЄС

По всій Україні на сьогоднішній день активно розвиваються Мережі ЄС - це експерти Team Europe, учасники European Union Visitors Programme та Erasmus, випускники Коледжу Європи та EU Study Days, координатори Інформаційних центрів ЄС, члени євроклубів, Молоді європейські посли та інші. Ще з 90-х років у багатьох закладах освіти створені і створюються зараз Євроклуби – об’єднання шкільної та студентської молоді, що є найпоширенішою формою позакласної роботи в галузі європейської освіти

Уже втретє Представництво ЄС в Україні оголосило в березні Всеукраїнський конкурс проектів Євроклубів, повідомляють на сайті Піддубцівської ЗОШ. Тема цьогорічного конкурсу «Прямуючи до ЄС, змінюємо Україну». Учасникам пропонувалося розкрити наступні підтеми: захист навколишнього середовища у моєму місті громаді; як розвиток фінансової, економічної, IT грамотності наблизить нас до Європейського Союзу; найкращі практики самоорганізації населення та розвитку громади. Втілення проектів мало передбачати тренінги та обмін досвідом між різними євроклубами: живі та онлайн тренінги, скайп-зустрічі, інтелектуальні ігри, конкурси, соціальні акції у різних містах, музичні конкурси, дослідження питань євроінтеграції у своєму місті/регіоні; створення інтернет-карти об'єктів європейської історичної та культурної спадщини на Google карті тощо.

Тематично усі проекти повинні були бути спрямовані на популяризацію європейських цінностей та передбачати залучення та взаємодію щонайменше трьох українських євроклубів. Загалом на конкурс подалися 52 проекти від євроклубів з різних регіонів України.

Цьогоріч Волинська область була представлена чотирма проектами, з яких три стали переможцями.

Цьогоріч Волинська область була представлена чотирма проектами, з яких три стали переможцями. Уже третій рік поспіль цей конкурс виграє Євроклуб «Сузір’я» школи І-ІІІ ступенів села Піддубці Луцького району (координатор Ольга Чухілевич). Також переможцями визнані Євроклуб «Єврозоря» ЗОШ №25 м. Луцька (координатор Ольга Струбицька) та Євроклуб «Європа» Луцького НТУ (координатор Тамара Максимчук).

«Високий рівень у такому конкурсі важко здобути, а ще важче втримати, - розповідає координатор Євроклубу з села Піддубці Ольга Чухілевич. – Ми здобували перемоги з проектами екологічного та краєзнавчого напрямків, а цьогоріч обрали тему «Флагмани змін живуть поруч». Вона розкриває історії успіху людей, котрі навчалися чи працювали в Європі і повернулися втілювати отримані знання та європейський досвід в Україні. В арсеналі нашого Євроклубу – подяки від  послів ЄС, голів Представництва ЄС в Україні Х’юга Мігареллі та Матті Маасікаса. Щороку ми отримуємо запрошення і відвідуємо у Києві Форуми Мереж ЄС. Також учасники нашого Євроклубу як переможці Всеукраїнської вікторини до Дня прав людини у лютому 2020 року отримали запрошення побувати у такій важливій дипломатичній установі, як Представництво ЄС у Києві. Це надзвичайно корисний досвід для шкільної молоді, що сприяє розширенню світогляду і європейському баченню майбутнього України. Переможці 2020 року теж отримають запрошення на дводенний Форум мереж ЄС у листопаді 2020 року. Цей захід передбачає знайомство з представниками різних мереж ЄС і відвідання Представництва ЄС. Проекти-переможці отримають  підтримку на організаційні витрати свого проєкту,  консультаційно-інформаційну підтримку під час його реалізації. Кращі реалізовані проєкти будуть опубліковані на сайті Euroquiz та в соціальних мережах як приклади кращої практики серед євроклубів України».

Конкурс проводиться за підтримки проєкту Представництва ЄС в Україні «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні».

Telegram Channel