Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Лучани протестують проти новобудови, що затуляє їм вікна

Люди не вірять представнику забудовника.

Фото Суспільне Волинь.

Лучани протестують проти новобудови, що затуляє їм вікна

Представник забудовника Сергій Була пообіцяв людям, що споруда нічого не буде загороджувати. Зі слів правоохоронців, які прибули на виклик, заяву підписали 14-ть мешканців. Її передали у Луцький відділ поліції.

Будівництво торгово-офісного центру на проспекті Молоді, 4 у Луцьку відбувається за шість метрів від вікон і балконів житлового будинку. Щоб витребувати у забудовника документи, люди викликали поліцію. Згідно із паспортом, що знаходиться на місці будівництва, це має бути одноповерхове приміщення. Нині видно уже два поверхи, передає «Суспільне».

Згідно із паспортом, що знаходиться на місці будівництва, це має бути одноповерхове приміщення. Нині видно уже два поверхи.

Мешканка Олена Деркач каже: будувати почали торік у жовтні. Нині споруда затулила перегородила вікна на другому поверсі. «Ще буде криша. Нам не відомо. На третю частину нам уже затуляє вікна у залі коли стоїш. Наші вікна виходять на цю кришу», – розповідає жінка.

Мешканці розповідають: від імені власника з ними спілкувався представник забудовника Сергій Була. Додає: пообіцяв людям, що споруда не буде перегороджувати вікна. Висота начебто залишиться на рівні бібліотеки, що була тут раніше.

 Представник забудовника до людей не приїхав. «Він нам надав інформацію і пообіцяв, що інтереси мешканців будуть захищені і враховані. Відверто от так брехати і обіцяти про те, що це не буде зроблено і робити – це ганебно», – каже мешканка будинку Ганна Стульська.

У паспорті об'єкту зазначено, що це реконструкція вбудовано-прибудованої бібліотеки. Сергій Була розповів, що у квітні цього року власник отримав другий дозвіл на будівництво торгово-офісного центру. Це будівництво вже перевіряли двічі, розповіли у відділі державного архітектурно-будівельного контролю. Перевірити обєкт знову – наразі не можуть.

Telegram Channel